Ege ‘Her ay bir evladımızı yaşama kazandıralım’

‘Her ay bir evladımızı yaşama kazandıralım’

11.08.2021 - 00:22 | Son Güncellenme:

Elim Sende Platformu, SMA’lı çocuklar için ayda 40 lira bağışta bulunabilecek 500 bin gönüllü arıyor. Kurucu Ahmet Eker, “Yardımlarla, her ay bir evladımızı yaşama kazandırabiliriz” diyor

‘Her ay bir evladımızı yaşama kazandıralım’

İçlerinde bankacı, doktor ve avukatların da olduğu Elim Sende Platformu, spinal musküler atrofi (SMA) hastası çocuklara umut oldu. Platformun kurucusu Ahmet Eker, “Hedefimiz, 500 bin gönüllüyü bir araya getirmek ve her birinden aylık 40 lira yardım toplamak. Tedavi gideri 20 milyon lirayı buluyor, toplanacak yardımlarla her ay bir evladımızı yaşama kazandırabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı’nın 2021 Ocak ayı verilerine göre Türkiye’de toplam 1.619 SMA hastası bulunuyor. Hastaların büyük bölümünü bebek ve çocuklar oluşturuyor. Aileler, genellikle sosyal medya ve canlı yayınlarla bağış toplamak durumunda kalıyor.

Arkadaşlarının çocuğuna konulan teşhisle SMA hastalığıyla tanışan bir grup bankacı da ‘Elim Sende Platformu’nu kurdu. 21 Haziran 2021’de yaşama geçirilen platformun kurucusu Ahmet Eker, tedavi için gereken 20 milyon lirayı, 37 gün gibi çok kısa bir zamanda topladıklarını ifade etti, 16 bin gönüllüye ulaştıklarını kaydetti.

‘Valilik kontrolünde’

Bakanlık tedaviyi karşılamadığı için, anne babaların kampanya yapmaktan başka bir çaresi olmadığını diyle getiren Ahmet Eker, “Hayatımızda değeri çok olmayan 40 lirayı verebilecek 500 bin kişiye ulaşırsak, bu kampanyaları bir günde bitirebileceğimizi hayal ettik. Arkadaşımızın çocuğu Asrın Efe, tedavi için şu anda Amerika’da ve olumlu yönde, çok ciddi gelişmeler var. Kampanyayı başından sonuna kadar ben götürdüğüm için ailesi de bana jest yaptı ve benim adımı da çocuğa koydular” diye konuştu. Platformun kendisine ait bir hesap numarası olmadığını belirten Eker, “Yardımlarımız, gönüllü doktorlarımız tarafından önceliği belirlenecek olan, gönüllü avukatlarımız tarafından valilik izin belgeleri ve hesap numarası kontrol edilmiş, e-devlet üzerinden de tüm vatandaşlar tarafından izlenebilen, izne ait hesaba yönlendirme şeklinde oluyor” vurgusunu yaptı.