Ege ‘Hiçbir şey satmadık’

‘Hiçbir şey satmadık’

13.01.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, dört yılda hiçbir şey satmadan kamulaştırma yapıldığını, ilçeyi kalkındıracak projelere imza attıklarını söyledi.

‘Hiçbir şey satmadık’

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 4 yıl sunumu gerçekleştirdi, belediye mülkiyetinde olan hiçbir mülkün satılmadığını bunun yanısıra biçok kamulaştırma yapıldığını kaydetti. Kılıç, göreve geldiğinde belediye borcunun bütçenin 2 katı olduğunu ancak şu anda piyasaya borç kalmadığını, devlet kurumlarına olan vadeli borcun da bütçenin çok altında olduğunu anlattı. Kılıç, “Göreve geldiğimizde belediyenin bütçesi 209 ya da 219 milyon civarındaydı, bütçenin 2 katına yakın da borç yükümüz vardı. Şu an, 2022 yılının gerçekleşen bütçesi 900 milyon civarında olacak, borcumuz ise 373- 380 milyon civarında” dedi. Belediyede mali disiplini sağladıklarını ifade eden Başkan Kılıç, “Geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. Bir proje yapmaya başladığımızda tüm sonuçlarını düşünüyoruz ve o rakamı da tutturuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Hiçbir şey satmadık’

Tarıma destek

Buca’da tarım faaliyetlerinin de olduğunun altını çizen Kılıç, “Biz burada köylümüze tarım yapılarak da para kazanılabileceğini göstermeye çalıştık. Burada yetiştirilen ürünleri vatandaşımıza dağıtıyoruz ama bunun yanısıra sultaniye dediğimiz üzüm, şaraplık üzüm dediğimiz 11-12 çeşit üzümü de köylümüze dağıtıyoruz. Çiftçimize destek oluyoruz. Kırıklar ve Doğancılar köyünde 7-8 köylümüz bu işe girdi, önce ürününü temin ediyoruz, ekim, dikim aşamasında yardımcı oluyoruz ve alım garantisi veriyoruz. Büyükbaş hayvancılıkta en önemli gider kaynaklarından biri yem, yem maliyetini yüzde 30 düşüren, süt verimini de artıran ‘asıl’ dediğimiz yemi dağıtıyoruz” ifadesini kullandı.

Buca’nın sosyo ekonomik yapısı hakkında bilgi veren Başkan Kılıç, “Buca sosyo ekonomik açıdan da İzmir’in orta ve ortanın altı gelir seviyesine sahip kenti. Bu yüzden sosyal yardımlar yapmak gerekiyordu, sosyal yardımlarda kendimizi aştık ve ulaşmadığımız vatandaş kalmadı. Geçtiğimiz günlerde 1300 metrekare alanda tesis açılışı yaptık, orada şu anda bine yakın çocuğumuz hizmet alıyor. 1 ay içinde bitecek, 3 bin öğrenci hedefimiz olduğu bir açılışımız daha olacak. Dezavantajlı mahallelerimizdeki çocukların eğitim ihtiyacını karşılıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Hiçbir şey satmadık’

ONUR ÇAKIR

250 milyon lira

İlçedeki parkların da adeta yeniden yapıldığını anlatan Başkan Kılıç, 2023’te 3 tematik parkı kente kazandıracaklarını müjdeledi. Bayraklı’daki depremden sonra BUCAKUT’u kurduklarını söyleyen Kılıç, “7-8 ay önce Sarı Masa Çözüm Merkezi’ni kurduk, burada biz Buca’nın şikayetlerini görebiliyoruz ve bunu kendimize göre de özgünleştirdik. 7 ayda 18 bin kişiye ulaşmışız” dedi. 

Kılıç, 4 yıl boyunca Buca Belediyesi’nin kendi mülklerine ilişkin satış yapmadığını ve satış yapmadan birçok kamulaştırma gerçekleştirdiğini belirtti, “Hiçbir satış yapmadan, hisseli tapuları hariç tutuyorum 250 milyon liralık kamulaştırma yaptık. Şirinyer benzin istasyonu arkasında eski gece pazarı vardı, eski battaniye fabrikası, burayı kamulaştırdık. Kapalı 7 bin metrekare alan ve kentin göbeğinde, şimdi oraya muazzam bir proje yapmayı düşünüyoruz” vurgusunu yaptı.

Haberin Devamı

Cezaevi kalktı yeni cadde açıldı

Buca cezaevinin kaldırılması ve Adnan Kahveci Caddesi’nin trafiğe açılma sürecini anlatan Kılıç, “Belediye başkan adaylığı süreçlerinde her adayın vaadi Buca cezaevinin kaldırılmasıydı, biz hizmetin siyaseti olmaz şiarıyla yola çıktık. 4 bin 500’e yakın hükümlünün yattığı cezaevinin kalkması için yeni bir tane yapılması gerekiyordu. Yeni cezaevi yapmadan mevcut olanın kalkması fiziken çok zordu. Hizmete siyaseti karıştırmadan çalışıldı ve Buca’nın göbeğinden cezaevi kalktı. Buca’nın yollardaki çukurlardan sonra en büyük sorunu trafik. Bizim için trafik sorununda yaratılacak her ferahlama çok önemlidir. Adnan Kahveci Caddesi var, Menderes Caddesi paraleli konumunda. Bu yolun önemini yakında anlayacağız, metro çalışması başlayacak, metronun bir durağı Menderes Caddesi’nde olacak ve bu cadde 1 sene trafğe kapatılacak” dedi. Kılıç, eski tren yolunun da Buca Belediyesi’ne devredildiğini ve alanın cazibe merkezi haline getirileceğini, Buca’ya bir meydan ve gösteri merkezi kazandırmak istediklerini sözlerine ekledi.