Ege Hong Kong’dan yatırımcı geliyor

Hong Kong’dan yatırımcı geliyor

27.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Hong Kong Avrupa Birliği Ekonomik ve Ticaret İlişkileri Temsilci Yardımcısı Sam Hui, “Kentteki yatırım olanaklarını araştırmak üzere buradayız” dedi.

Hong Kong’dan yatırımcı geliyor

Belçika Krallığı Ankara Büyükelçisi Michel Halherbe, Avrupa Hakları Federal Birliği Başkanı Lorant Vinsce ve Hong Kong Avrupa Birliği Ekonomik ve Ticaret İlişkileri yetkilisi Sam Hui İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Konuklar Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan tarafından ağırlandı.

Haberin Devamı

Türk kahvesini sevdi

Hong Kong Avrupa Birliği Ekonomik ve Ticaret İlişkileri Temsilci Yardımcısı Sam Hui ile Türkiye Temsilcisi Perran Ersu ile görüşen Aydoğan, Çin Halk Cumhuriyeti ile İzmir’in hem ticari hem de kültürel ilişkilerinin çok güçlü olduğunu, ‘Bir Kuşak, Bir Yol Projesi’nin modern ipek yolu konseptini canlandırması açısından önemli olduğunu dile getirdi. Hui ise Çin’in dış ticaretinin Hong Kong üzerinden gerçekleştirildiğini belirterek hedeflerinin İzmir ile Hong Kong arasındaki ilişkileri artırmak olduğunu, bu yüzden İzmir’deki yatırım olanaklarını araştırmak için meslek odaları ile görüşmeler yaptıklarını belirtti. Hui, Başkan Vekili Aydoğan’ın ikram ettiği Türk kahvesine de bayıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Kral Günü’nü kutladı

İzmir ve Muğla’da yaşayan Belçikalı vatandaşlarla, “Kral Günü”nü kutlamak için geldiklerini belirten Büyükelçi Halherbe de, sahil bölgelerinde 3 bin Belçikalı’nın bulunduğunu, Belçika’da da 220 bin Türk’ün yaşadığını, bu sebeple Türk siyasetini ve Türkiye’yi çok önemsediklerini ifade etti. Aydoğan daha sonra “Uluslararası Rodos ve İstanköy Türklüğü Sempozyumu” için kentte bulunan İstanköy ve Oniki Ada Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Kaymakçı ve Avrupa Hakları Federal Birliği (FUEN) Başkanı Lorant Vinsce’yi konuk etti.