Ege İESOB, dijitalleşme devrimini başlattı

İESOB, dijitalleşme devrimini başlattı

16.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), e-fatura sisteminin ticari hayatta kullanılması zorunluluğu üzerine küçük işletmelere rehberlik vermek ve maliyetlerini düşürmek için kolları sıvadı.

İESOB, dijitalleşme devrimini başlattı

 İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ile TÜRKBELGE Genel Müdür Yardımcısı Tevfik Yılmaz arasında imzalanan protokol ile e-fatura, e-arşiv fatura, e-saklama hizmetini TÜRKBELGE’den alanlar, 2022 yılı sonuna kadar tüm ürünleri ücretsiz kullanabilecek. TÜRKBELGE’den hizmet alan işletmeler daha sonraki yıllarda da aynı hizmetleri piyasalara göre daha uygun koşullarda alabilecekler. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediyelerden yatırım veya işletme belgesi almak suretiyle konaklama hizmeti veren otel işletmeleri de protokolden yararlanabilecek.
Dijitalleşmenin artık ticaret hayatında da yer edindiğini hatırlatan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, “Esnaf sanatkarların iş potansiyellerinin azaldığı bir dönemde gider kalemlerinde maliyetleri düşürmek önemli. Büyük sermaye ile rekabet ve çağdaş teknolojiden yararlanma yolunda esnaf sanatkârlar, kendilerine güç verecek bu büyük avantajı iyi kullanmalıdırlar” diye konuştu.  TÜRKBELGE Genel Müdür Yardımcısı Tevfik Yılmaz ise, “İESOB ile sağlayacağımız başarı diğer illerdeki sivil toplum kuruluşlarına da örnek olacak” dedi.