Ege İhracat rekorları sürecek

İhracat rekorları sürecek

10.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (EYMSİB) “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni” ve 2019-2020 Yılı Olağan Genel Kurulu’nu bir arada gerçekleştirildi.

İhracat rekorları sürecek

Pandemiye rağmen 2020 yılında ihracat rekoru kırdıklarını belirten EYMSİB Başkanı Hayrettin Uçak, “Birliğimizin 54 yıllık tarihinde ilk defa 1 milyar dolar ihracat barajını aştık. 1 milyar 40 milyon dolar dövizi ülkemize kazandırdık. Bu ihracata 587 milyon dolar katkı sağlayan 40 üyemizi ödüllendiriyoruz. Bu rekorda katkısı bulunan tüm üyelerimizi yürekten kutluyorum. 2021 yılı ilk çeyreğinde ihracatımızı yüzde 11’lik artışla 213 milyon dolardan, 237 milyon dolara taşıdık. 2021 yılı sonunda yeni bir ihracat rekoru kıracağımıza inancımız tam” dedi.
Pandemi sebebiyle ihracatta yaşanan sıkıntıları Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve TİM Başkanı İsmail Gülle ile gerçekleştirilen diyalog sayesinde hızla atlattıklarını anlatan Uçak, sektörün güncel sorunlarını; Suudi Arabistan’a ihracat yapılamaması, Çin’e kiraz ihracatının yasaklanması, Rusya’nın domates ihracatına kota uygulaması ve ihracat için boş konteyner bulamamak şeklinde özetledi.

Haberin Devamı

Ürünlerde pestisit araştırması

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin devam eden projeleri hakkında da bilgi veren Hayrettin Uçak, “Taze meyve sebze ve meyve sebze mamulleri sektörleriyle ilgili İki ayrı URGE projesinin de onaylandığını sözlerine ekleyen Uçak, “Bu aydan itibaren, üyelerimiz için son derece önemli olan ’Kullandığımız Pestisitleri Biliyoruz’ projesine başlıyoruz. 600’ün üzerinde numune alarak bölgenin haritasını çıkaracağız. Sonuçlara göre gerekli önlemleri almak için çalışacağız” dedi.