Ege İki büyük sektör İzmir’de buluştu

İki büyük sektör İzmir’de buluştu

07.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

İki büyük sektör İzmir’de buluştu

fuarizmir’de kapılarını açan Olivtech ve MODEKO ile zeytin üreticileri ve mobilyacılar, yurt içi ve yurt dışında yeni iş bağlantıları kuracak.

Haberin Devamı

İZMİR’de başta zeytin ile zeytinyağı olmak üzere sektör temsilcilerini bir araya getiren Olivtech-9. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, 9’uncu kez kapılarını açtı. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, “Konu zeytinyağı olunca konuşacak çok şey var. Sektör büyümesine rağmen bir durgunluk var. Dünya kazanıyor biz kazanamıyoruz, üreticimiz kazanamıyor. Öncelikle iç tüketimi artırmak için çalışmalar yapmamız gerekiyor. Devlet desteklemeleride çok önemli” diye konuştu.

Tadım etkinlikleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından fuuarizmir’de düzenlenen Olivtech, 9 Mart Cumartesi günü kadar açık kalacak. Türkiye’den 112 firmanın ve İtalya ve Almanya’dan da birer katılımcının olduğu toplam 114 firma, Alım Heyeti Programı ile görüşmeler gerçekleştirecek. Şarap ve zeytin tadımları, paneller, workshop ve söyleşilerin yapıldığı fuar, ilk üç gün sadece sektör profesyonellerini, dördüncü gün ise tüketicileri ağırlayacak.

Haberin Devamı

45 ülkeden katılımcı

30. kez kapılarını açan MODEKO 2019 İzmir Mobilya Fuarı ise, 300’ün üzerinde firmanın katılımıyla beş gün boyunca sektörü ağırlayacak. İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı (İZMOD) Hasan Özkoparan, İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği (HALIMDER) Başkanı Naci Ölçen, İzmir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun da katıldığı açılışta konuşan Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, “Türk firmaları ile ithalatçılar MODEKO’da bir araya geliyor. 179 ülkeye Türk mobilyaları ihraç ediliyor. Fuarlar sayesinde yerli ve milli omobilya sektörümüz her yıl dış ticaret fazlası veriyor” dedi. 10 Mart günü sona erecek fuarı, 45 farklı ülkeden iş insanı ziyaret edecek.