Ege İki yakayı birleştirdi

İki yakayı birleştirdi

29.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir’in özel sporcusu Tuna Tunca, trafik kazasında yaşamını yitiren atlet Yahşi anısına Sakız’dan Çeşme’ye yüzdü

İki yakayı  birleştirdi

İzmirli 19 yaşındaki otizmli açık su yüzücüsü Tuna Tunca ve Triatlon Milli Takımı Antrenörü Mert Onaran (39), Yunanistan’ın Sakız Adası’ndan Çeşme’ye yüzerek geçip tarihi bir ilki başardı. Tunca ve Onaran, Yunanistan’dan Türkiye’ye otizme dikkat çekmek ve 18 Nisan’da Mersin’deki Avrupa Triatlon Kupası yarışmasından dönerken henüz 24 yaşında trafik kazasında hayatını kaybeden triatloncu Ata Yahşi’yi anmak için yüzdü. Daha önce Çanakkale Boğazı ve İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçerek ilki başaran Tunca, Yunanistan ve Türkiye arasında yüzen ilk otizmli yüzücü olarak da tarihe geçti.
Sakız Adası’nın Karfaz Koyu’ndan suya giren ikili, 11.5 kilometreyi 2 saat 44 dakikada kat edip Çeşme Pırlanta Koyu’na ulaştı.
Tunca’nın 6 yıldır antrenörlüğünü yapan Onaran, “İlk açık deniz geçişini başarıyla gerçekleştirdiği. Sıra Manş Denizi ve Cebelitarık Boğazı’nı yüzerek geçmeye geldi” dedi. Tuna’nın annesi Gülnur Tunca da, “Otizmliler suda yüzüyorlar, otizmliler otobüse biniyorlar, otizmliler okulda eğitim alıyorlar. Otizm hayatın içinde bir gerçek” diye konuştu.

Haberin Devamı

İki yakayı  birleştirdi

Otizmli yüzücü Tuna Tunca ve Antrenör Mert Onaran’ı Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı, Belediye Başkanı Ekrem Oran, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Çeşme Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nuri Büyükateş, Pırlanta Plajı’nda karşıladı.