Ege İlk bin gururu

İlk bin gururu

27.06.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

İlk 1000 ihracatçı listesinde Ege Bölgesi’nden 159 firmanın yer aldığını belirten EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Sanayideki güçlü konumumuzu koruyacağız” dedi

İlk bin gururu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan ilk 1000 ihracatçı listesinde Ege Bölgesi, 159 firma ile yer aldı. İzmir, 75 firmayla listede İstanbul’un ardından ikinci sıradaki yerini korudu. Denizli, 25 firmayla listede yer alırken, Manisa 21 ihracatçı firmayla temsil edildi. Aydın’dan 7, Balıkesir ve Kütahya’dan 6’şar firma, Muğla’dan 3 firma ve Uşak’tan 2 firma ilk 1000 listesinde kendine yer buldu. 

Haberin Devamı

‘31 milyar doları aştık’ 

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, listedeki güçlü konumlarını koruduklarını söyledi. Ege Bölgesi’nin 2022 yılında 31 milyar doları aşan bir ihracat performansı ortaya koyduğuna dikkati çeken Eskinazi, şöyle konuştu: 

‘Sayımızı artıracağız’ 

“Firmalarımız; kimya, elektrik-elektronik, çelik, su ürünleri ve hayvansal mamuller, tütün, yaş meyve sebze, zeytin ve zeytinyağı sektörlerinde ihracat şampiyonları. Türkiye’ye ihracatı öğretmiş bir kent olarak, sürdürülebilirlik, inovasyon, Ar-Ge, tasarım, dijitalleşme ve mesleki eğitim konularına yoğunlaşarak; fuarlar, ticaret heyetleri, alım heyetleri ve Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) projeleriyle ilk 1000 ihracatçı listesinde sayımızı artırmayı hedefliyoruz.”