Ege İlk Kurşun Anıtı’nda bağımsızlık buluşması

İlk Kurşun Anıtı’nda bağımsızlık buluşması

17.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir’in işgalinin başladığı 15 Mayıs 1919 tarihinde Yunan askerlerine ilk kurşunu atan ve şehit edilen gazeteci Hasan Tahsin, Konak’taki meydanda yer alan İlk Kurşun Anıtı önünde törenle anıldı.

İlk Kurşun Anıtı’nda bağımsızlık buluşması

Anıta çelenk bırakan İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi, “Hasan Tahsin’in fikirlerini yaşatmaya bir kez daha ant içmek için buradayız. Ne mutlu Hasan Tahsin’in mücadelesini sözde değil, özde verebilenlere. Biliyoruz ki; bugün görevlerinin gereklerini yerine getirdiği için öldürülen, tehdit edilen, hapse atılan, cezalandırılan gazeteciler de Hasan Tahsin gibi yıllar sonra da onurlu, dik duruşlarıyla hatırlanıyorlar ve hatırlanacaklar” diye konuştu.
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise, “İGC Hasan Tahsin ve anlayışının devamı niteliğindedir. Bağımsızlık anlayışını hep ileri taşımıştır” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, “Hayalleri olan milletler her zaman var olacak. Hasan Tahsin de böyle biridir. Canını feda etme pahasına destansı bir kurtuluş mücadelesinin ilk kıvılcımını yakmıştır” ifadelerini kullandı. l