Ege 'İnciraltı, OSB statüsünde olsun'

'İnciraltı, OSB statüsünde olsun'

09.02.2018 - 06:34 | Son Güncellenme:

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Ege Toplantısı’na katılan Bakan Özlü, “Yerli üretimden geri dönüş yok” dedi. Büyükşehir Başkanı Kocaoğlu, İnciraltı’nın bir sağlık üretim bölgesi olarak OSB’ye benzeyen bir statüde ele alınmasını istediklerini söyledi

İnciraltı, OSB statüsünde olsun

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli ve milli üretim politikasından geri dönüşün olmadığını belirtti, “Ok, yaydan çıkmıştır ve hedefe ulaşacaktır. Nasıl ki Afrin’e yerli ve milli gücümüzle yürüyorsak, Büyük Türkiye hedefine de aynı güçle yürüyeceğiz” dedi. Özlü, İzmir programı kapsamında Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO) Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Ege Bölge toplantısına katılarak bir konuşma yaptı. Bakan Özlü, 16 yılda bilim ve teknoloji alanında önemli yol kat ettiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

‘İzmir üs olacak”

Türkiye için cari açık, dış ticaret açığı gibi kavramların bir risk oluşturmadığını, en önemli sorunun teknoloji açığı olduğunu, bunu kapatarak takip edilen ülke olmak için çalıştıklarını aktaran Özlü, Türkiye’nin artık teknoloji transferi sürecini tamamladığını, ithal eden değil ülke olması gerektiğini dile getirdi. “4’. Sanayi Devrimi, büyük önem arzediyor. 4. Sanayi Devrimi, Türkiye için tehdit değil fırsattır. Çalışmanın ilk sonuçları bir taslak rapor olarak çıktı. 4. Sanayi Devrimi’nin yol haritasını hazırlıyoruz, yakında bunu paylaşacağız. Teknik kolejlere büyük önem veriyoruz; üniversitelerin bilimsel kapasitelerini artırmasına, bilgi üretmesine, bunun teknolojiye dönüşmesi ve sanayiciye girdi olmasına önem veriyoruz. İzmir’i inşallah bir teknoloji üssü yapacağız. Önemli projelerimizden biri de Teknoloji Üssü İzmir projesidir.”

Haberin Devamı

‘Kent, şifa dağıtacak’

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, OSB’ler için yer seçerken tarım açısından verimsiz bölgelerin belirlenmesi gerektiğini belirtti, yerli otomobil için Aliağa OSB ve Şakran arasındaki bölgeyi önerdiklerini kaydetti. Kocaoğlu, İnciraltı için öngördükleri sağlık kampüsü projesinin de bir sağlık üretim bölgesi olarak OSB’ye benzeyen bir statüde ele alınmasını istediklerini, bu şekilde yapılacak planlamanın İzmir’i yakın coğrafyaya şifa dağıtan bir sağlık üssü haline getireceğini dile getirdi.

‘Yüzde 35’ için toplantı talebi

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, yeni düzenlemeyle sanayicinin kullanacağı elektriğin kilovatsaat fiyatının 45 kuruşlara geleceğini, bunun yüzde 35 zam anlamına geldiğini, konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’yla ortak bir toplantı düzenlenmesini istediklerini aktardı. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, elektrikle ilgili 1 Nisan’da yürürlüğe girmesi planlanan Son Kaynak Tedarik Tarifesi Tebliği’nin, yüksek tüketici grubunda yer alan OSB’lerin enerji maliyetini artıracağını, bu uygulamadan vazgeçilmesi ve ulusal tarife uygulamasına devam edilmesini talep ettiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Meslek lisesini hizmete açtı

İzmir’i ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) yapımı tamamlanan Özel Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılışını yaptı. AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, sanayicinin en büyük sıkıntısının iyi eğitilmiş ara eleman olduğunu belirtti, “Bu okulun İzmir ve Türkiye’ye büyük katkı sunacağına inanıyorum” dedi.