Ege İnciraltı’na destek olun!

İnciraltı’na destek olun!

11.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a bir mektup yazdı, İnciraltı planlarının çözümü için yardım istedi

İnciraltı’na  destek olun

İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahiplerinin bölgenin planlanması yönündeki talepleri artarak devam ediyor. İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut bu kez, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a bir mektup yazarak seslerini duyurmaya çalıştı.
‘Tarım vasfı yok’
Karabulut mektupta, “Son olarak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bölgemizin turizm koruma ve gelişim bölgesi olduğu güncellenerek, tescillenmiştir. 20 yıl önce başlayan sulardaki borlanma ve son yıllardaki yapılaşmalar sonucu oluşan yoğun tuzlanma ve klor sorunları nedeni ile bölge tarım vasfı tamamen bitmiş durumdadır. 2015 ve 2020 EXPO adaylığında iki kere ülkemizi İzmir/İnciraltı temsil etmiştir. Ancak EXPO kaybedilince, İzmir Büyükşehir ve meslek odalarının açtığı davalar nedeni ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan 2013 yılı tarihli plan iptal edilmiştir. O günden sonra İnciraltı ve Bahçelerarası adeta kaderine terk edilmiş duruma gelerek, şehrin içerisinde mücevher alan kamuya faydasız olarak nargile, mangal ve düğün salonları ile dolmaya başlamıştır” dedi. 2016 Kasım’ından itibaren yeni İnciraltı planlama çalışmalarına başlandığına dikkat çeken Tayfun Karabulut, “Ancak bürokratik gecikmeler yaşanmıştır. Devletimize 1 lira kamu yatırımı gerektirmeyen İnciraltı; sağlık, turizm ve ticaret odaklı planlanması bittiğinde; yeni nitelikli yeşil alanlar, istihdam, turizm ve ekonomik olarak şehrimize ve ülkemize kazanımları ile söz ettirecektir. Sürecin takibi ve hızlanması için ilgi ve desteğiniz konusu ile, uygun görülmesi durumunda sizleri ziyaret edip süreç hakkında bilgi verme isteğimizi İzmirliler olarak arz ederiz” ifadesinde bulundu.