Ege İş dünyasının isteği finansman desteği

İş dünyasının isteği finansman desteği

14.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

EGİAD, ESİAD ve İZSİAD işbirliğinde düzenlenen ÜNLÜ & Co Araştırma Bölümü Kıdemli Müdürü Gökhan Uskuay’ın konuk konuşmacı olduğu “ÜNLÜ & Co 2022 Ekonomi ve Piyasa Beklentileri” konulu toplantı, iş dünyasının katılımıyla gerçekleşti.

İş dünyasının isteği finansman desteği

Açılış konuşmasını yapan EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, “Aartan girdi maliyetleri ve daralan pazar nedeniyle özellikle küçük işletmelerin işten çıkarma gibi olumsuz gelişmelerle ilerlemek durumunda olabilecekleri öngörülebilir. Bu noktada sosyal güvenlik desteği, istihdam desteği, kredi limitleri ile ilgili artış destekleri gibi farklı finansman kaynakları yaratılarak desteklenmeleri yerinde olacak” dedi.
‘Yatırımlar erteleniyor’
Yüksek teknolojiyi ve katma değeri önceleyen ve ithal girdiyi düşürecek üretim politikaları izlenmesinin gereğini aktaran ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı da, “Yüksek enflasyon engellenemediği ve dengeli ve istikrarlı bir kura ulaşılmadığı takdirde sanayi üretiminde dolayısıyla ihracatta gerileme riski vardır. Mevcut ekonomik durum nedeniyle yatırım kararları ertelenmektedir. Ayrıca, ihracatçı ve ithalatçıya Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satışı uygulaması gibi uygulamaların yarattığı belirsizlikler hem üreticiyi hem ihracatçıyı tedirgin etmektedir. Eximbank ve reeskont kredilerine ne kadar kaynak aktarılacağı konusu da önemlidir” diye konuştu.
2022’nin zor bir yıl olacağı konusunda uyarıda bulunan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ise, “İş aleminin siyasetten beklediği küresel ekonomi ile entegre, ekonomi biliminin gereklerini yerine getiren, öngörülebilir ve sürdürülebilir bir ekonomik ortamın yaratılmasıdır. Dünya ile entegre, demokratik değerleri yücelten, uluslararası piyasalarda güven telkin eden, spekülasyon için değil yatırım için likiditenin geldiği bir Türkiye beklentimiz ve arzumuzu koruyoruz” ifadelerini kullandı.