Ege İstihdam merkezi!

İstihdam merkezi!

15.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Üyelerinin 3 bini aşkın şirketle 110 bin kişiye istihdam sağladığı EGİAD, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme konularında yol göstererek Ege Bölgesi ekonomisindeki öncü rolünü pekiştiriyor

İstihdam  merkezi

47 genç sanayici ve işadamının bir araya gelerek kurdukları bir sivil toplum kuruluşu olarak 31 yılı geride bırakan Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), üyelerinin üretim ve istihdam açısından ülke ekonomisinde yarattığı katma değerin büyüklüğünden kaynaklanan sanayi gücünü “Sanayiciler Toplantısı” ile bir kez daha kanıtladı. 650’ye yakın üyesinin küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerden oluşan 3.100’e yakın şirketi ve yaklaşık 110 bin kişilik istihdamı ile büyük bir üretim gücünü bünyesinde barındıran kurum, bugün yüzde 56’sı sanayiyi içeren üretim kapasitesi ile Ege Bölgesi’nin en önemli iş gücünü temsil ediyor.

Haberin Devamı

İki ana başlıkta projeler

Talep ve beklentileri belirlemek üzere buluştuklarını belirten EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, “Sanayi Konseyimizin çalışma grubu adı altında 14. dönemde başlayan çalışmalarını ileri evrelere taşımayı planlıyoruz. Çalışma grubunun Sanayi Komisyonu olarak faaliyetlere devam etmesi bunun ilk adımı. Çalışma başlıkları olarak dijitalleşme ve sürdürülebilirlik üzerinde hareket ediyoruz. Sürdürülebilirlik konusunda örnek uygulamalara yer vereceğiz. Dijitalleşme anlamında da işlerimizi dijitale dönüştürmek felsefesiyle hareket etmekteyiz. EBSO ve İZTO öncülüğünde kurulan Model Fabrika ile de gerçekleştirdiğimiz işbirliğini sanayicilerimize yol haritası sunmak üzere işleme koyacağız” dedi.
Sanayi için bilgi ve teknolojinin vazgeçilmez bir unsur olduğunu dile getiren Yelkenbiçer, “Dokuz Eylül Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladık. Sanayicilerimize nasıl destek olunacağı kasım ayından itibaren şekillenmiş olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sanayicinin bağları güçleniyor

Sanayi Komisyonu Başkanı Ceren Sertdemir Yavuz, sanayi komisyonu olarak gerçekleştirecekleri faaliyetleri anlattı. Yavuz, “Özellikle sanayiciler arasında ‘Ortak Satın Alma Platformu’ ile yine sanayiciler arasında ‘Bilgi İletişim Ağı’ kurmayı hedefliyoruz. Böylece sanayici üyeler alışveriş için birbirlerinden tedarik zinciri oluşturabilecekler” bilgisi verdi.