Ege İstihdam müjdeleri

İstihdam müjdeleri

13.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

ESBAŞ, İzmir ekonomisi için harekete geçti. Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği’yle Bergama’da Batı Anadolu Serbest Bölgesi kurulacak

İstihdam müjdeleri

İzmir Gaziemir’de faaliyet gösteren Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) CEO’su Dr. Faruk Güler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için düzenledikleri etkinlikte, basın mensuplarını ağırladı. Kutlama konuşmaları ve pasta kesiminin ardından ESABŞ’ın çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Güler, kente de iki müjde verdi. Son iki yıldır Ege Serbest Bölgesi’ne yazılım ve bilişim sektörlerinde faaliyet gösteren yatırımcıları çekmek için başlattıkları çalışmaların meyvelerini toplamaya başladıklarını açıklayan Güler şöyle konuştu:

Haberin Devamı

10 yeni şirket

“Son iki yılda bölgemize 10 yazılım şirketi çektik. Bunların tümü yüzde 100 ihracat yapıyor. Şimdi ise bir adım daha atarak Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği’ni kuruyoruz. Derneğe İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, iş insanları dernekleri de üye olacak. Önümüzdeki yıllarda İzmir’in bilişim ve yazılımda Türkiye’nin merkezi olmaması için hiç bir engel yok. İstihdamı artırmaya yönelik ikinci bir çalışmayı da Bergama’da başlattık. Batı Anadolu Serbest Bölgesi (BASBAŞ) adını verdiğimiz yeni serbest bölgemiz ile ilgili çalışmalarda şirketimizi kurduk. Hedefimiz kurulacak yeni serbest bölgede, önümüzdeki 10 yılda 20 bin istihdam sağlamak.”