Ege İstihdamı artıracak

İstihdamı artıracak

06.08.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

Kadın istihdamını artırmak için çalışan İzmir Büyükşehir, hijyenik ped üretimi için Adettendir Üretiyoruz, hazır giyim sektörü için de Altın İğne projelerini geliştirdi.

İstihdamı artıracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Meslek Fabrikası bünyesinde iki projeyi daha hayata geçirdi. Başkan Tunç Soyer, kadınların işgücü piyasasına katılımlarını desteklemek ve kentteki istihdamı artırmak amacıyla 9 Eylül Rotary Kulübü ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği işbirliği ile yürütülen Altın İğne projesi sertifika törenine ve ‘Adettendir Üretiyoruz’ projesi kapsamında ped üretimi, sağlık, sosyal, ekoloji gibi başlıkları içeren atölyelerin tanıtım etkinliğine katıldı. Başkan Soyer, “Eleele verirsek, dayanışma içerisinde olursak büyük işler başarabiliriz. Hem içeriği hem de yöntem gereğince büyük bir proje. İyi ki birlikteyiz. İnanıyorum ki istihdam sayıları gittikçe artacak” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Depremle anladık’

İzmir Büyükşehir’in ekonomik krizde gençlerin en büyük ihtiyaçları olan hijyenik ped için ‘Adettendir Üretiyoruz’ adıyla bir atölye çalışması başlattıklarını dile getiren Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Temel ve Endüstriye Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ateş de, “Özellikle yaşadığımız depremlerde pedin insan hayatında ne kadar önemli olduğunu anladık. Antimikrobiyal etkinliği olan bir pedi üretmeyi ve bunu sizlere sunmayı başardığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Hazır giyim ve tekstil sektöründe Türkiye’nin AB ülkeleri tarafından tercih edilen bir konumda olduğunu ifade eden EGSD 14. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul ise, “Kadınların hazır giyim ve tekstil sektöründe meslek edinmesi amacını taşıyan Altın İğne projesi ile nitelikli eleman yetiştirerek sektörümüzdeki önemli bir ihtiyacın karşılanmasını hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İki önemli proje

Gençlerin en önemli ihtiyaçlarından birinin hijyenik kadın pedi olduğunu belirtmesi üzerine harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Adettendir Üretiyoruz projesini başlattı. “Hijyenik ped ihtiyaçtır, lüks değil” sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Halkapınar Kurs Merkezi’nde 18-29 yaş arasındaki kadınlarla ped üretimi atölyesi yapılacak.

Altın İğne projesi de, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentte refahı büyütme ve adil paylaştırma hedefi doğrultusunda İzmir’de işgücü potansiyelini attırmak ve kalifiye eleman yetiştirmek için başlatıldı. 9 Eylül Rotary Kulübü ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği işbirliğiyle yapılan “Altın İğne” projesi, kursiyerlere eğitim sonunda yüzde 40 istihdam garantisi sağlıyor.