Ege İzmir çıkarması

İzmir çıkarması

02.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, İzmir’de Türkiye Rüzgâr Enerjisi Kongresi’nde konuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin iki günlük program için bugün geliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy 2023’e Doğru Şehir Buluşmaları’na katılacak. 40 milletvekili de kente gelecek

İzmir çıkarması

İzmir; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un programlarıyla bu haftayı yoğun bir şekilde geçiriyor... Sanayi Bakanı Varank, dünü başlayan ve iki gün sürecek olan, Türkiye Rüzgâr Enerjisi Kongresi’ne (TÜREK 2022) katılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün kentte olacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy da, 2023’e Doğru Şehir Buluşmaları’na, 40 milletvekiliyle katılacak.
AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “İzmir’de, hizmet ve icraat haftasındayız. Hükümetimizin temsilcileri, bugüne kadar İzmir’e hiç eli boş gelmedi. Yine gelmiyor” dedi.
Sürekli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde 14 fabrika ve İZKA projelerinin açılışına katılacağını ve 7 fabrikanın da temelini atacağını kaydetti, “Kendisi, Bornova 3. Sanayi Sitesi Yönetimi ve esnafı ile Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayicilerle buluşacak. İl Gençlik Kolları Başkanlığımızın ‘İlk Oyum’ başlıklı organizasyonunda da gençlerimizle bir araya gelecek” açıklamasını yaptı.
Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından yürütülen ‘2023’e Doğru Şehir Buluşmaları’nın 4 Kasım Cuma günü İzmir’de yapılacağını duyuran Sürekli şunları söyledi: “Turizm ve Kültür Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy, MKYK üyelerimiz, 40 milletvekilimiz İzmir’i topyekûn kucaklayacak. 30 ilçemize dağılarak vatandaşlarımızla buluşacak; esnaf, STK, muhtar ve üye ziyaretleri gerçekleştireceğiz. Onları dinleyecek, tüm alanlara ilişkin görüş ve taleplerini dinleyeceğiz. ‘Türkiye Yüzyılı’ geçmiş ve geleceği buluşturacak önemli bir açılım olarak bize önce milletin iradesini güçlendirmemiz gerektiğini ortaya koyuyor. Halkımızla hizmet odaklı ayrımsız, şartsız, katılımcı bir anlayışla bir araya gelmeyi sürdürecek, hedeflerimize tek tek ulaşacağız. Cuma günü de o dev kadro, sokak sokak dolaşacak.”

Haberin Devamı

‘Deniz üstünde fırsat sunuyor’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İzmir’den önemli mesajlar verdi. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi (TÜREK 2022) açılış töreninde yaptığı konuşmada, Küresel Rüzgâr Enerjisi Konseyi’nin son raporunda Türkiye’yi deniz üstü rüzgâr potansiyeli en yüksek 4 ülke arasında gösterdiğine dikkati çeken Varank, “Türkiye’nin karadaki rüzgâr enerjisi potansiyelinin yüzde 20’sine ev sahipliği yapan İzmir, deniz üstü yatırımları için de önemli fırsatlar sunuyor” dedi.
İzmir ve çevresinde ekipman üretimi konusunda geniş bir ekosistem oluştuğunu aktaran Varank, şunları vurguladı: “İhracatımızın neredeyse yüzde 70’i bu şehirden yapılıyor ve yaklaşık 8 bin vatandaşımız bu şehirde bu alanlarda istihdam ediliyor. İzmir Kalkınma Ajansımızı da tebrik ediyorum. Ajansımız büyük ölçekli yatırımların İzmir’e çekilmesinde etkin bir rol oynadı. Şimdi deniz üstü rüzgar teknolojilerinde neler yapabiliriz bunun için çalışıyoruz. Dün akşam yaptığımız 3-4 saatlik toplantıdan önce de valimizle, vekillerimizle bu alana dönük önümüzdeki dönemin planlamaları ile ilgili konuştuk. Ben ortaya 3 alternatif koydum. Bunların birisiyle bile yürüsek, deniz üstü ekipmanlarında da İzmir’i dünyada bir marka yapacak şekilde yatırımlarımızı yapabiliriz. Sektörün önüne büyük ve yeni fırsatları inşallah sunabiliriz.”
TÜREB Başkanı İbrahim Erden de şu vurguyu yaptı: “Kongremizin mottosunu ‘Türkiye’nin rüzgârı, İzmir’in rüzgârı’ olarak belirledik. İzmir ve Batı Ege bölgemiz, işletmedeki 1.742 MW rüzgar enerjisi santralı ve gelişmiş sanayisiyle, rüzgar enerjisi alanında Türkiye’de bayrağı en önde taşıyan ilimiz konumunda. Biz de bu yılı TÜREB olarak ‘Sanayi Yılı’ ilan ettiğimizden, kongremizi bu yıl burada yapma kararı aldık” dedi.

Haberin Devamı

‘Balıkesir başımızın üstünde’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzeybatı Çevreyolu tamamlandığında Balıkesir kent geçişinin 16 dakikadan 5 dakikaya ineceğini söyledi. Bursa-Balıkesir karayolunun terminal girişinden başlayacak ve Üçpınar üzerinden Edremit yoluna bağlanacak olan çevreyolunun temeli, Karaismailoğlu’nun katıldığı törenle atıldı. Karaismailoğlu, “Söz konusu çalışmalarımız, Türkiye Yüzyılı’nın en önemli kilometre taşlarından olacaktır” dedi.
Karaismailoğlu, kent merkezinde de ziyaretlerde bulundu. Kızılay Caddesi’nde esnafla görüşen, bir seyyar boyacıya ayakkabısını boyatan Karaismailoğlu, Valilik ile Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret etti, AK Parti İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yaptı. Kent genelinde farklı alanlarda 16 projenin devam ettiğine dikkat çeken Karaismailoğlu, “Bunları da en kısa sürede bitirmek için bugün Belediye Başkanlığımızda ve AK Parti İl Başkanlığımızda önemli toplantılar yaptık. İnşallah öncelikli olanları tamamlayacağız. Sonra da yeni taleplere, projelere bakacağız. Balıkesir’in talepleri bizim başımızın üstündedir” dedi. l FATİH