Ege İzmir futboluna her zaman tam destek

İzmir futboluna her zaman tam destek

10.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

İzmir futboluna her zaman tam destek

3. Lig 1. Grup’ta Play Off yarı finallerinden dönen ve zor günler geçiren Tire 1922 Spor’un başkanlığına seçilen ve güçbirliği yapan Başkan Cihan Aktaş, “İzmir takımlarına her zaman destek olmaya hazırım” dedi.

Haberin Devamı

Play Off’larda yarı finale kadar yükselmesine rağmen idari ve maddi krizlerle sarsılan Tire 1922 Spor’a Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş sahip çıktı. Kırmızı beyazlılarda yapılan kongrede oy çokluğuyla yönetimi devralan Aktaş, “İzmir kulüpleri şimdiye kadar hep birbirilerine düşmanmışçasına yönetildi. Bir ileri iki geri gitti” dedi.

‘Kentteki kulüpler kenetlenmeli’

Kulüplerin altına imza attığı ortak manifestoyla birlik ve beraberlik adına büyük adım atıldığını ancak bunun sözde kaldığını belirten Aktaş, “Böyle bir birlikteliğin çok güzel sonuçlar doğuracağına inanarak toplantıya gittim ve imzamı attım. Ancak sonuç yine değişmedi. Bucaspor Amatör’e düştü. Hiçbir kulübü yanımızda göremedik. Şimdiye kadar Göztepe’nin dernek olduğu dönem de dahil olmak üzere üç izmir takımında aktif görev aldım. Bu üç takımda gördüğüm manzara aynıydı. Nitekim Göztepe bizden kısa bir süre sonra A.Ş. olarak kendini kurtardı. O dönemde ismini rahatlıkla satın alabileceğim bir rakama satışa çıkmasına rağmen genç yaşımdan dolayı hayatımın ileriki dönemlerine bırakmayı tercih ettim. Ben bu konuya başından beri İzmir takımları olarak bakan ve Bucaspor ile birlikte tüm İzmir takımlarını tutan biriyim. Her zaman elimden gelen yardımı yapmaya da hazırım. Tirespor’un Play Off maçlarında tribündeydim. Türkiye genelinde bir altyapı organizasyonu kurmak ve İzmir futboluna genç yetenekler kazandırmak üzere bu yola çıktım ancak Bucaspor’un geçmişten gelen enkazı ve entrikayı seven camiası ile uğraşmaktan bu işlere zaman ayıramadık. Üzücüdür ki, ortada bir Bucaspor arması dahi kalmamıştır. Üzerinde dört yıl önceden işlemleri başlatılan sekiz adet yüklü miktarda haciz bulunmaktadır. Bırakın aylık giderleri, sadece aylık işleyen borç faizi 1 milyon 72 bin lira. Her şeyden önce şu bilinmelidir ki, iki İzmir takımının bir kişide olması güç birliği yaratacaktır” dedi.