Ege İzmir, içme suyu sorunu yaşamaz

İzmir, içme suyu sorunu yaşamaz

04.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

DEVLET Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, İzmir’de 2018 yılının Ocak ve Şubat aylarında beklenen yağışın yağmadığını, son günlerdeki yağmurlarla, depolamalarda yüzde 10 civarında bir artış olduğunu söyledi.

İzmir, içme suyu sorunu yaşamaz

2017’nin son 44 yılın en kurak mevsimi olarak kayıtlara geçtiğini belirten Eker, 2018’in Ocak ve Şubat aylarında da beklenen yağışın olmadığını, şubatın son günlerinde yağış miktarının biraz artmasıyla depolamalarda yüzde 10 artış olduğunu açıkladı. İzmir’e içme suyu sağlayan en büyük baraj olan Tahtalı’da yaklaşık yüzde 50’lik bir doluluk olduğunu kaydeden DSİ 2. Bölge Müdürü, kentin su konusunda sorun yaşamaması için Manisa sınırları içinde bulunan Gördes Barajı’nı da yaptıklarını belirtti.
Çeşme’de içme suyu sağlayacak olan Karareis ve Salman barajlarının tamamlandığını açıklayan Ali Fuat Eker, su tutulmaya başlandığını söyledi. Çeşme’ye içme suyu temin edecek barajların isale hattı proje çalışmalarının devam ettiğini belirten Eker, projeler bittikten sonra yapılacak olan ihale ile birlikte Çeşme’nin artık su sorunu yaşamayacağını dile getirdi.