Ege İzmir Modeli anlatılacak

İzmir Modeli anlatılacak

28.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerelde kalkınma stratejilerini anlatan ‘İzmir Modeli’ Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenecek sempozyumla tanıtılacak. Açılış konuşmalarını Başkan Kocaoğlu ile Rektör Dinçer yapacak

İzmir Modeli anlatılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Başkan Aziz Kocaoğlu döneminde hayata geçirdiği yatırım ve projelerle birlikte literatüre ‘İzmir Modeli’ olarak geçen yerelde kalkınma stratejileri, bilimsel bir sempozyumda masaya yatırılacak. 29-30 Kasım günleri arasında Yaşar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ‘Yerel Yönetimde İzmir Modeli’ sempozyumunun açılışı konuşmalarını Başkan Aziz Kocaoğlu ile Rektör Prof.Dr. Cemali Dinçer gerçekleştirecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi ve Yaşar Üniversitesi koordinasyonunda düzenlenecek sempozyumda ‘Mali Disiplin ve Stratejik Planlama’, ‘Yerelde Kalkınma’, ‘Toplu Ulaşım’, ‘Sosyal Hizmetler’, ‘Körfez Olgusu ve Çevre’, ‘Katılımcı Planlama-Dönüşüm’, ‘Kültür ve Akdeniz Akademisi’ başlıkları ele alınacak.

Haberin Devamı

İki gün sürecek

29 Kasım Perşembe günü saat 10.00’da başlayacak sempozyumun açılış oturumunda, İzmir Akdeniz Akademisi Kurucu Onursal Başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli, İzmir Modeli Hangi Değerler Üzerinden Hangi Yöntemle Nasıl Bir İddia Taşıyor? başlıklı bir konuşma yapacak. Sempozyumun birinci oturumu Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Oyan moderatörlüğünde gerçekleşecek ‘Mali Disiplin, Stratejik Planlama’ başlıklı oturum olacak. Yerelde Kalkınma başlıklı ikinci oturum Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murad Yercan moderatörlüğünde gerçekleşecek. Toplu Ulaşım başlıklı üçüncü oturum, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe moderatörlüğünde gerçekleşecek. Günün son oturumunda ‘Sosyal Hizmetler’ konulu panel yapılacak. Sempozyumun ikinci gününde ise ‘Körfez Olgusu ve Çevre’, ‘Katılımcı Planlama-Dönüşüm’, ‘Kültür ve Akdeniz Akademisi’ başlıkları ele alınacak.

Haberin Devamı

2019’da suya zam yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2019 Mali Yılı Bütçe Tasarısı’nı görüşen İZSU Genel Kurulu, 2018 yılında uygulanan su tarifesini, yeni yılda uygulayacak. 2 milyar 469 milyon 352 bin liralık 2019 bütçesinin yüzde 42’si yatırımlara ayrıldı. Yeni yılda 1 milyar 34 milyon 681 bin liralık yatırım yapmayı planlayan İZSU’nun 2019 yılı faaliyetlerinde öne çıkan çalışmalar arasında kanal, içme suyu ve yağmur suyu hatlarının yapımı, içme suyu ve atık su arıtma tesislerinin işletilmesi ve Büyük Körfez Projesi kapsamında tarama çalışmaları yer aldı. Bir abone KDV hariç, 96 lira 20 kuruş, konut dışında da 221 lira 20 kuruş ödemeye devam edecek.