Ege İzmir, TÜBİTAK’ın ödüllerini topladı

İzmir, TÜBİTAK’ın ödüllerini topladı

18.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Lise Öğrencileri Proje Yarışması’nda ödüle layık görülen 18 genci kutlayan Vali Köşger, “Kentimizin, eğitim başta olmak üzere Türkiye’ye emsal teşkil etmesi için çalışıyoruz” dedi

İzmir, TÜBİTAK’ın ödüllerini topladı

Bu yıl 52’ncisi gerçekleştirilen ‘TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda dereceye giren 18 İzmirli öğrenciye ödülleri, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından verildi. Ülke genelinde 14 bin projenin katıldığı yarışmada İzmir; 2 birincilik, 2 ikincilik, 4 üçüncülük ve 3 teşvik ödülü ile önemli bir başarıya imza attı.
‘Gençlerimiz umut aşılıyor’
Programın açılış konuşmasını yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, “Bugün bizim için gerçekten onur verici bir gün. Başarılarıyla gurur duyduğumuz evlatlarımızla geleceğe dair bizi umutlandıran bir tabloya bakmaktayız. İzmir’in kodlarında, İzmir’in her zerresinde, İzmir’in çocuklarında başarı ve bu milletin temel değerleri vardır” dedi. İzmir’in tarihteki öncü misyonuna değinen Vali Köşger ise, şöyle konuştu:
Geleceğin bilim insanları
“Eğitim başta olmak üzere İzmir her anlamda tüm Türkiye’ye emsal teşkil edecek bir şehir olmalı. Bu ülkeyi kanatlandıracak olan da yine bizim çocuklarımız olacaktır. Öğrencilerimizin arasından nice Fatihler, Kanuniler, Atatürkler çıkacak. Bizler; Fuat Sezgin, Oktay Sinanoğlu, Aziz Sancar gibi geleceğin bilim insanlarını, insanlığa mal olacak isimleri yetiştirmek için gayret ediyoruz. Biz ülke olarak üstün yetenekli çocuklarımızı eğitme noktasında titiz davranmak, onları istidatları doğrultusunda yönlendirerek geleceğe hazırlamakla mükellefiz.”