Ege İzmir turizminin hakkı bu değil!

İzmir turizminin hakkı bu değil!

05.01.2022 - 00:03 | Son Güncellenme:

.

İzmir turizminin hakkı bu değil

Turizm sektöründe 2021 yılının sıkıntılı geçtiğini kaydeden Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, 2022’den umutlu olduklarını söyledi. Pandemi seyrine göre yabancı turist sayısında yüzde 25 artış beklediklerini ifade eden Tercan, “Erken rezervasyonlar Ocak 2022’den sonra ivme kazanacaktır. 2022’nin 2021’den daha iyi bir yıl olacağını şimdilik öngörebiliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Yüzde 10’dan dörde geriledik’

İzmir’in turizmde hak ettiği yerde olmadığını dile getiren Tercan, “30 yıl önce İzmir, Türkiye turizminden yüzde 10 pay alıyordu, son yıllarda Türkiye turizminden yüzde 4 civarı pay alıyor. İzmir deniz, kum, güneş üçlüsünü kullanamıyor. Kullanılmayan termal sularımız, zeytin, zeytinyağı kültürümüz, Old Town diye tabir edilen Kemeraltı, Agora aksı gibi eşsiz değerlerimiz var. İzmir merkezine yakın birbirinden şirin kasabalara, ilçelere sahip. UNESCO Dünya Miras Listesine girmiş olan Bergama ve Efes’in tanıtımının yapıldığı da söylenemez. Biz imkanlarımız dahilinde bir şeyleri ateşlemeye çalışıyoruz ama yetkimiz yok, yetkili olanlar da harekete geçmiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Körfezle barışırsak Nice kenti gibi oluruz’

Kentin kıyı bölgelerindeki otellerin yabancı tur operatörleri çalıştığını ancak metropol ilçeler ile kent merkezinin yabancı turist fakiri olduğunu ifade eden Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, “Bu konuyu dert edinmek gerekiyor. Özellikle İzmir Körfezi uzun yıllar hor kullanılmış, fosseptik olarak değerlendirilmiş. Körfezle barışık değiliz. Oysa temiz denizde yelken, sörf, hatta yüzme yaygınlaşırsa, İzmir, Fransa’nın Nice kentini aşar” dedi.