Ege İzmir Yarı Maratonu’nda 2 bin kişi koştu

İzmir Yarı Maratonu’nda 2 bin kişi koştu

06.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu bu yıl da renkli ve heyecan dolu anlara sahne oldu.

İzmir Yarı Maratonu’nda 2 bin kişi koştu

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı yarışta 2 bin sporcu İzmir’in kurtuluş coşkusuna ortak olmak için koştu. Bazı sporcuların çocuklarıyla birlikte katıldığı maratonda genel klasmanda zafer Kenya ve Etiyopyalı atletlerin oldu. Başkan Soyer ise bu yıl beş dakika farkla kendi rekorunu kırdı. Cumhuriyet Meydanı-İnciraltı arasındaki parkurda koşulan maratonda genel klasmanda zafer Kenya ve Etiyopyalı atletlerin oldu. Kadınlarda Kenyalı Betty Jemaita Chepkwony 1 saat 14 dakika 21 saniye, erkeklerde ise Etiyopyalı Getaye Gelaw 1 saat 2 dakika 42 saniyelik dereceleriyle genel klasmanda birincilikleri elde etti. Önce yarışı başlatan ve ardından koşuya katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise 3110 numaralı formayla, 21 kilometrelik parkuru 2 saat 20 dakikada tamamladı.
Katılım artıyor
Soyer, maratondan büyük keyif aldığını ifade ederek, “Maratona katılım oldukça yüksekti. Çok memnunuz. Her yıl hem katılım hem koşanların hızı artıyor. Spor sadece zaman geçirilecek bir alan değil. Beden ve ruh sağlığı açısından son derece hayati öneme sahip” dedi. Başkan Soyer, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar ve Başkan Vekili Ali Aksu ile birlikte ödül törenine de katıldı. Soyer, Yarı Maratonu tamamlayan otizmli Burak Muslu’ya kupa töreninde ödülünü verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuna uygun olarak 9 Eylül Yarı Maratonu’nda verilen tüm kupa ve madalyalar geri dönüşümlü malzemelerden özel olarak üretildi. Kupa ve madalyaların üretiminde hiçbir kimyasal ürün kullanılmadı.