Ege İzmir yatırımları 2022 bütçesinde

İzmir yatırımları 2022 bütçesinde

17.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bütçe görüşmelerinde bakanlıkların İzmir projeleri öne çıktı. AK Parti İzmir Milletvekili Çankırı, “19 yılda 85 milyar lira yatırım yapıldı” dedi

İzmir yatırımları 2022 bütçesinde

TBMM’de geçen hafta başlayan bütçe görüşmelerinde İzmir’e yönelik ifadeler dikkat çekti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 2022 yılı bütçe sunumlarında İzmir yatırımlarından bahsetti.
Kentsel dönüşüm ile ilgili İzmir’de bekleyen dosyanın bulunmadığını belirten Bakan Kurum, “Büyükşehir ve Bayraklı belediyelerine vatandaşlarımız için, milletimiz için yapılması gereken her türlü desteği vereceğimizi söyledim. İşte şimdi yüce Meclis’in çatısı altında ‘Deprem ile alakalı, kentsel dönüşüm ile alakalı bize kim geliyorsa ona yardım edeceğiz’ sözümü yineliyorum. Kimseyi ayırt etmeyeceğiz” dedi.
Bakan Kurum’un ardından Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı Bütçesi üzerine söz alan AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti Hükümetlerinin 19 yılda İzmir’e 85 milyar lira yatırım yaptığını belirtti. İzmirli hemşehrilerinin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceklerini dile getiren Çankırı, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Siyaseti kenara bıraktık”

“İzmir depreminde 21 gün, gece gündüz demeden afetzedelerimizin yanında olan bakanımıza tüm hemşehrilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Kentsel dönüşüm planlamaları adına siyasi görüşleri bir kenara bıraktı ve ‘İzmir hepimizin İzmir’i, bu çarpık ve riskli yapılardan kurtaralım’ diyerek 25 ilçe belediyesine samimi bir çağırıda bulundu ve karşılık buldu. Tüm bunlar hem Büyükşehir hem de CHP kurmayları tarafından çok iyi bilinirken, bir teşekkür etmek yerine bu konuyu Meclis gündemine taşıyorlar.”

Cazibesi sürekli artıyor

İstanbul-İzmir Otoyolu’nun başarısına değinen Bakan Karaismailoğlu ise, “Yolculuklar üç buçuk saate düştü. 306 tane yeni turizm tesisi, 8 yeni OSB, tarımsal üretim hacminde yıllık 408 bin ton artış, 54 bin yeni istihdam, 113 milyar lira kazanç sağlandı” bilgisi verdi. İzmir yatırımlarını anlatan Bakan Ersoy da, “Tekel binasında restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışması başlattık. 2022 sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Kütüphane, etkinlik alanları, güzel sanatlar bölümleri, resim heykel müzesi gibi çok fazla mekân olacak. 2023 ilkbaharında Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’yle paralel olarak hem Başkent Kültür Yolu Festivali’ni hem de İzmir Kültür Festivali’ni beraber gerçekleştireceğiz” diye konuştu.