Ege İzmir’de ilki başaracağız

İzmir’de ilki başaracağız

18.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

‘Karınca Modeli’ ile 2023 seçimlerinin hazırlığını başlatan AK Parti İl Başkanı Sürekli, “Bu dönem kentte farklı bir hava var. İlk kez İzmir’de birinci parti olmaya yakınız” dedi

İzmir’de ilki başaracağız

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, 2023 seçimlerinin startını verdi. İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Milliyet Ege yazarı Onur Çakır’a; ‘Karınca Modeli’ ile yürüttükleri saha çalışmaları ve İzmirli seçmenin beklentilerini anlattı. Hemen hemen her gün bir ilçeye gidip esnaf ve vatandaşı ziyaret ettiklerini belirten Sürekli, “İzmir’den umutluyuz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığını İzmir’den açıklaması da hem teşkilata hem de partililere ayrı bir motivasyon sağladı” dedi. 

Haberin Devamı

Yüzde 10 yeterli

“AK Parti için İzmir zor bir zemin mi? sorusunu yanıtlayan Sürekli, “Türkiye’de yapılan araştırmalara göre 2012’den bugüne seçmenin yüzde 65-70’i AK Parti’ye 1 kez oy vermiş. İzmir’e uyarlandığında bu rakam yüzde 50. Evet İzmir zor zemindi ancak rakamlar bunu geride bıraktığımızı gösteriyor. İzmir’de yerel dengelerin değişmesi, 2023’te kentte birinci parti olmamız için yüzde 10 oy değişimi lazım. Bu dönemde İzmir’de farklı bir hava var. Hem anketlere hem gözlemlerime dayanarak söylüyorum.  İlk kez birinci parti olmaya yakınız. Öte yandan taban seçmenimizde değişme yok, düşme yok. Dediğim kesimlerden de zaman zaman oyların geldiğini görüyor ondan iddialı konuşuyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2002’den bu yana ne zaman İzmir’e geldiğinde birincilik iddiasını koydu? Şimdi ilk defa koyduğuna göre, ondaki veriler ve saha gözlemlerine de dikkat çekmek isterim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Durum lehimize

İzmir’de yerel yönetimlere duyulan memnuniyetsizliğin ise AK Parti lehine olduğunu dile getiren Sürekli, “Yerel yönetimlerden şikayet bize artı yazıyor. Genel merkezle birlikte yürüttüğümüz yerinde ve etkin muhalefetimiz de kabul görüyor. Seçmenin istediği hizmeti bulamamasından dolayı verdiği kredi tükendi, AK Parti’ye yöneliyor. Eskiden farklı sebeplerle CHP’ye oy verenler karar değiştirme aşamasındalar. CHP’nin ulusal söylemlere aykırı eylem ve söylemlerinden rahatsız İzmirliler var. Suriye, Yunanistan, bölücü örgütler konularında İzmirlilerin hassasiyetleri farklı. CHP’li ulusalcıların yüzde 20’inin 5’ini alıyoruz, 10’unu alsak birinci parti olacağız” dedi.

İzmir’de ilki başaracağız

Ekonomi seçmenin kararını etkiliyor

AK Parti’nin İzmirli seçmendeki iniş ve çıkışının ekonomiye göre ilerlediğini dile getiren İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Dövizin düşmesinden sonra istediğimiz seviyelere tırmanma oluyor. İniş çıkış var ama verileri incelediğimizde Cumhur İttifakı olarak İzmir’de birincilik savımızı destekleyen veriler var. İzmir’de konjonktüre göre oyunu değiştiren bir merkez sağ seçmen var. Genç Parti İzmir’de yüzde 18 aldı. O yüzde 18-20, şu an AK Parti’ye gelmeye çok yakın. Ekonomide düzelme sağlanırsa birinciliğimizin gerçekleşme ihtimali çok artacak. Sağlanmazsa da CHP’lilerin söylediği rakamlar asla gerçekleşmez. O rakamları telaffuz bile etmiyorum. Bizim 7 Haziran oyumuzu söylüyorlar. Dip yaptı dedikleri rakamları reddediyoruz” dedi.