Ege İzmir’de konuta talep ve fiyatlar yükseliyor

İzmir’de konuta talep ve fiyatlar yükseliyor

29.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Son yıllarda sürekli olarak nüfus artışı yaşayan İzmir’de, yeterli sayıda arsa ve konut üretilmemesi gayrimenkul fiyatlarını yükseltiyor.

İzmir’de konuta talep ve fiyatlar yükseliyor

Yıl sonuna kadar tüm gayrimenkullerde yüzde 50-60 oranında bir fiyat artışı olacağını belirten Coldwell Banker Life Broker’ı Uğur Sezginer, “2021’in son çeyreğinde önemli bir satış sirkülasyonu ve fiyat artışı yaşadık. Bu fiyat artışı özellikle Mavişehir bölgesinde yüzde 100’leri buldu. 2022’nin ilk çeyreğiyle birlikte fiyat artışı devam ediyor. Gayrimenkul fiyatlarında yıl sonuna kadar yüzde 50-60’lık bir artış olacak. Türkiye’de gayrimenkul her zaman en çok kazandıran yatırım aracıdır. Piyasa ve ekonomi canlandığında en çok kazandıran yine gayrimenkul olacak. Öte yandan İzmir’de, özellikle depo alanı, fabrika gibi endüstriyel yapılara da artan bir talep var” diye konuştu. Kiralama konusunda da yüksek fiyat ve düşük arz tablosunun söz konusu olduğunu vurgulayan Sezginer, şunları söyledi:
Kiralar da arttı
“Geçen yıl Mavişehir’de 3+1 daireleri 5000-6000 TL’ye kiralarken şu anda 10.000-12.000 TL bandına yükseldi. Zaten az sayıda konut var ve hemen tutuluyor. 12 ay İzmir’de yaşayacak olanlar için iki bölge cazip geliyor. Birincisi Güzelbahçe, Urla, Çeşme aksı. Bir diğeri de Karşıyaka, Bostanlı ve Mavişehir bölgesi. Maddi gücü yüksek olanlar Çeşme, Urla tarafını tercih ediyor. Foça, Dikili tarafları da daha uygun fiyat alternatifleriyle ilgi görüyor.”