Ege İzmir’deki Maldivler 400 milyona satılık

İzmir’deki Maldivler 400 milyona satılık

01.03.2021 - 00:09 | Son Güncellenme:

İzmir Dikili’deki Bademli Köyü’ne yaklaşık 500 metre mesafedeki saklı cennet Kalem Adası, 400 milyon liraya satışa çıkarıldı. Turkuaz mavisi suyu, bembeyaz kumları ve tarihi dokusu ile ‘Ege’nin Maldivleri’ olarak anılan Kalem Adası’nın ilk kez satışa çıkarıldığını söyleyen Yatırım Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “459 dönüm bir arsadan bahsediyoruz.

İzmir’deki Maldivler 400 milyona satılık

Sahibi olan aile 258 dönümü satıyor. Adamızın birçok özelliği var. Tarihi milattan önce 500 yıllarına dayanıyor. Yerin 70 metre altında 67 derece sıcaklıkta jeotermal suyu var. Turizm imarı olan adayı alacak olan kişi, bungalovlar veya otel yapabilir. Şifalı suyunu değerlendirebilir” dedi.

Haberin Devamı

Adanın satılığa çıkarılmasının üzerinden 24 saat geçmeden bir talibinin çıktığını belirten Başaran, “Adayımız bir Türk. Otel yapma isteği var. Aile satmayı düşünmüyorken Katar’dan bir teklif gelmiş. Gönlümüzden geçen bir Türk’ün alması” diye konuştu.

Tarih fışkırıyor

Kalem Adası, M.Ö. 406’da Atina ile Sparta arasında geçen, yüzlerce geminin katıldığı, dönemin en büyük deniz savaşına tanıklık etti. Peloponez isimli bu savaşta birçok gemi battı ve sonunda kazanan Atina oldu. Tarihte önemli bir yere sahip olan bu savaşın izlerini taşıyan ada, milattan önce 500 yılına kadar dayanan eserlerle dolu.