Ege İzmir'e bu yakışır!

İzmir'e bu yakışır!

30.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

TFF 3. Lig 3. Grup’ta transfer yasağını kaldırmayı hedefleyen Karşıyaka’ya ezeli rakibi, ebedi dostundan destek geldi. Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, dosyalardan birini de kendilerinin karşılayacağını açıkladı

İzmire bu yakışır

TFF 3. Lig 3. Grup’ta 5 yıldır devam eden transfer yasağını geçici olarak kaldırmayı hedefleyen Karşıyaka’ya bir destek de ezeli rakibi Altay’dan geldi. Borçlu olduğu 96 eski futbolcu, teknik adam ve çalışanla tek tek anlaşmaya çalışan Karşıyaka’ya Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu da destek verdi.
Ekmekçioğlu, dosyalardan birini de kendilerinin karşılayacağını açıkladı. Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, “Böylesine güzel ve anlamlı bir adım atan Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu’na ve Altay camiasına sonsuz teşekkür ediyoruz.
Son yıllarda ortaya çıkan sporun yalnızca çekişmeden ibaret olduğu yönündeki anlayış, bu tarz karşılıksız ve birbirini yüceltmeye çalışan bakış açısıyla yıkılacak, sporun gerçek ruhuna ulaşmamıza vesile olacaktır” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Tribünde pekişti

İzmir’i daha önce yıllarca TFF 1. Lig ve Süper Lig’de birlikte temsil edip derbilerde rakip olan, 2009 ve 2010 yıllarında Süper Lig’e çıkmak için Play Off’ta karşılaşan Karşıyaka ve Altay arasındaki dostluk son senelerde tribünde pekişti. 10 yıldır farklı liglerde yer alan iki kulüpten Karşıyaka taraftarları, o dönem 3. Lig’den çıkmak için Play Off yarı finali oynayan Altay’a 8 Mayıs 2017’deki Çorum Belediyespor maçında tribünde destek verdi. Altaylılar, 2018-2019 sezonunda Karşıyaka’yı aynı ligde Vanspor’la oynadığı Play Off maçında tribünde yalnız bırakmadı. Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Pınar Karşıyaka’nın FIBA Europe Cup’taki Groningen maçını Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı’yla birlikte tribünden izledi.