Ege İzmir’in başarı yılı

İzmir’in başarı yılı

03.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, pandemi koşullarına rağmen 2021 yılını büyük zaferlerle geride bıraktı. Çeşitli branşlarda elde edilen derecelerle hepimizin göğsü kabardı

İzmir’in başarı yılı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, pandemi koşullarına rağmen 2021 yılını büyük başarılarla geride bıraktı. Hentbol Erkekler Türkiye Kupası ilk kez İzmir’e gelirken, Tekerlekli Sandalye Basketbol’da 17 yıl aradan sonra kazanılan şampiyonluk, 2021 yılının en büyük başarısı olarak tarihteki yerini aldı. Hentbol Kadın Takımı, Türkiye Kupası ikincisi, Ampute Futbol Takımı Süper Lig ve Türkiye Kupası üçüncüsü oldu, Buz Hokeyi Takımı 1. Lig şampiyonu unvanıyla Süper Lig’e, Masa Tenisi Kadın Takımı 2. Lig’e yükseldi.
127 altın madalya
Büyük Kadınlar Türkiye Kupası, U17 Kadınlar Federasyon Kupası ve U17 Erkekler Federasyon Kupası’nı İzmir’e getiren su topu takımları, U19 Kadınlar Federasyon Kupası ile U15 Kadınlar Federasyon Kupası’nda ikincilik, U19 Erkekler Federasyon Kupası ve U15 Erkekler Federasyon Kupası’nda üçüncülük elde ederek İzmir’in göğsünü kabarttı. 127 altın, 81 gümüş, 103 bronz madalyanın geldiği bireysel branşların zirvesinde judo yer aldı. Güreşçi Adem Burak Uzun, U23 Greko-Romen Güreş Avrupa Şampiyonası’nda ikinci, U23 Greko-Romen Güreş Dünya Şampiyonası’nda üçüncü oldu.