Ege İzmir’in birlikteliği örnek teşkil ediyor

İzmir’in birlikteliği örnek teşkil ediyor

08.12.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

Oda, borsa ve STK yöneticileriyle bir araya gelen Ankara Milletvekili ve Türk Siyaset Bilimcisi Prof. Dr. Bostancı, her durumda diyaloğu sürdürme tavsiyesinde bulundu

İzmir’in birlikteliği örnek teşkil ediyor

“Türk Siyasetinde İş İnsanlarının Rolü ve Etkisi Toplantısı” İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in ev sahipliğinde, İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde gerçekleşti. İzmir’in sivil toplum örgütlerinde görev yapan 30 iş insanının bir araya geldiği toplantıya, Ankara Milletvekili ve Türk Siyaset Bilimcisi Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı konuk oldu.

Haberin Devamı

Ticaret topluma etki ediyor

Ttüccarların her dönemde toplum dinamikleri açısından büyük önem taşıdığını anlatan Bostancı, “Demokrasinin önemi ve kıymeti vergi toplama ve dağıtma işinde ortaya çıkar. Bu nedenle ticaret tarihin hiçbir döneminde sadece ticaret olarak kalmamış. Hayatın farkı alanlarında çok önemli sonuçlar doğurmuş. Bu anlamda sizlerin yapacağı çalışmalar pek çok dinamik açısından önem taşıyor” dedi. Siyasette de ticarette de en önemli noktanın diyalog olduğuna dikkat çeken Bostancı, “Farklı görüşten herkesle temas kurmak, taleplerini, görüşlerini aktarmak çok mühim. İzmir’deki birliktelik buna güzel bir örnek oluşturuyor. Eleştirilerimizi, önerilerimizi muhatabımıza aktarmaktan çekinmemeliyiz. Bir şeylere kendi kendimize kızmamızın, kendi aramızda konuşmamızın hiçbir faydası yok. Ancak karşı tarafa aktarır diyalog kurabilirsek sorunlarımızın üstesinden gelebiliriz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

3 saate yakın süren toplantının çok verimli geçtiğini ifade eden İZTO Başkanı Özgener, “Tecrübelerinden öğreneceğimiz çok fazla şey var. Özellikle her kesimle temas kurmamız yönündeki tavsiyesi, bizim kendimize şiar edindiğimiz “ortak akıl” felsefesine ışık tutuyor. Kentimizde kurduğumuz birliktelikten ve bunun her platformda örnek gösterilmesinden dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.