Ege İzmir’in sorunları elbirliğiyle çözülüyor

İzmir’in sorunları elbirliğiyle çözülüyor

13.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve beraberindeki heyeti ağırladı.

İzmir’in sorunları elbirliğiyle çözülüyor

Basmane Çukuru, mezarlık ve kentsel dönüşüm gibi kentin uzun süredir gündeminde yer alan konular masaya yatırıldı. Başkan Soyer, “Basmane Çukuru, bu kentin ‘çıbanbaşı’ diyebileceğimiz kronik sorunlarından birisi. Bu konuda uzun süredir bir çalışma yapıyorduk ama hala o kilit aşılamadı. Neredeyse kördüğüme dönmüş bir tablo var. Bu büyük sıkıntının ortadan kalkmasını diliyorum. Bugün ilk defa bir araya geldik. Bu konuları müzakere ediyor olmamız çok güzel bir şey. Tüm konuların zamanı var, çözümü de var. Önemli olan müzakere masasının kurulmasıdır” dedi. Sürekli de, “Gelmeden önce son Başbakanımız Binali Yıldırım ve Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ ile de görüştük. Onlar da çözümün yanında ama teknik çalışmaları görmek istiyorlar. Sonra da Ankara ile görüşerek yol haritamızı belirleyeceğiz. İzmir’in sorunlarıyla ilgili her konuda mutabıkız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Yeterince su alamadık’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mayıs ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşiminde Büyükşehir ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2021 mali yılı kesin hesabı ile taşınır mal kesin hesabının oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporları gündeme geldi. Raporlar, oy çokluğuyla kabul edildi. “Bu tablo Büyükşehir için bir iftihar vesilesidir” diyen Başkan Tunç Soyer, 30 ilçeye ayrımsız hizmet götürüldüğünü söyledi. Kent genelinde içme suyu yatırımlarını kesintisiz sürdürdüklerini ifade eden Soyer, “Kayıp kaçak oranını merkez ilçelerde yüzde 26.99, çevre ilçelerde de yüzde 30’un altına düşürdük. DSİ’nin yaptığı ve yılda 59 milyon metreküp su verilmesi gereken Gördes Barajımız var. Maalesef tabanı delikti, yeterince su tutamıyordu. Şimdi ne yazık ki tüneli de çatladı. Gördes su tutabilseydi 2011 ile 2021 yılları arasında toplam 649 milyon metreküp su musluklardan akacaktı” dedi.

Haberin Devamı

Büyükelçiyi Terra Madre’ye davet etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Jaime Van Zeller Leitão ile bir araya geldi. Soyer ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ vizyonu doğrultusunda eylül ayında düzenlenecek uluslararası gastronomi fuarı Terra Madre Anadolu İzmir 2022’nin hazırlıklarının sürdüğünü belirtti, büyükelçiyi davet etti, “Tarım, doğa, birlikte yaşam gibi konular ele alınacak” dedi.

Yazarlar