Ege İzmirliler bize inanıyor

İzmirliler bize inanıyor

20.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Bir televizyon programına konuk olan AK Parti Büyükşehir Başkan adayı Nihat Zeybekci, kentin sorunlarının yaşam kalitesiyle ilgili olduğunu söyledi, “İzmir’de hizmete yönelim var” diye konuştu.

İzmirliler  bize inanıyor

Cumhur İttifakı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, bir televizyon programına konuk oldu. İzmir’de sorunların birikmiş halde olduğu, anormalin normal hale geldiği ve vatandaşın çözüm için belediyeleri aramayı bıraktığını bildiren Zeybekci, “İzmirliler bu sorunları bizim çözeceğimize inanıyor. İzmir’de hizmete güçlü bir yönelimleri var” dedi. Kentteki sorunların temel yaşam kalitesiyle ilgili olduğuna vurgu yapan Zeybekci, “İzmirlinin bizden beklentisi hayat kalitesiyle ilgili. Son 20 yılını geri kayarak geçirmiş, genç işsizlik oranı artmış. Öncelikli problemleri trafik, ulaşım, otopark, ilkellik olarak görünen çöp. Bunları projelerimizle tek tek çözeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Avantajı çok

İzmir’in turizm konusunda büyük avantajlarının bulunmasına rağmen Antalya’ya 19 kat fazla turist geldiğini kaydeden Zeybekci, arkeoloji, kültür, kongre, sağlık, spor turizminde öne çıkması gereken kentin, altyapı sorunlarıyla mücadele ettiğini, sorunların çözümlenmeden turizmcinin de ilgisini çekemeyeceğini belirtti. Vatandaşların Karşıyaka, Kordon, İnciraltı’ndaki kıyı şeridinde yer alan yeşil alana mahkum edildiğini aktaran Zeybekci, yeşil alan miktarını 10 katına çıkaracaklarını vurguladı.

Yeşil ışık yaktı

Devletin, genel bütçeden düşük pay ayırdığı, metroya ödenek ayırmadığı soruları üzerine Zeybekci, İzmir’de metroya bir ‘iz ödenek’ ayrıldığını aktardı. İzmirlilerden, oylarını İzmir’e, geleceklerine, kendilerine kullanmasını isteyen Zeybekci, CHP adayı Tunç Soyer ile birlikte programa çıkma teklifine, “Veremeyeceğiniz hesabınız yoksa her yere gider, herkesin huzuruna çıkarsınız” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

110 günde 800 kilometre

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, seçim kampanyası kapsamında günde ortalama 7 kilometre yürüdü, onbinlerce kişiye ulaştı. Günde 14-15 saatini vatandaşlarla birlikte geçiren Zeybekci, dinlenme aralarını da kentlilerin yanında kullandı. Seçim çalışmalarına başladığı ilk günden bugüne, toplamda 110 gün boyunca 800 kilometre yolu yürüyerek gezen Zeybekci, İzmir’den Niğde’ye kadar yaya olarak gitmiş oldu. Özel aracıyla da 20 bin kilometre yol kat eden Nihat Zeybekci, Türkiye’nin bir ucundan, diğer ucuna 6 kez gidip gelecek mesafeyi tamamladı.