Ege İzmirliler, dünyaya barış mesajı verdi

İzmirliler, dünyaya barış mesajı verdi

02.09.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

‘1 Eylül Dünya Barış Günü’nde İzmirliler de omuz omuza verdi. 7’den 70’e yüzlerce kişi Kültürpark’taki yürüyüşe katıldı. Dünyaya, “Savaşlar bitsin, kan akmasın, canlar yanmasın” diyerek ‘barış’ mesajı verildi

İzmirliler, dünyaya barış mesajı verdi

Küresel Barış ve Adalet Komisyonu İzmir Teşkilatı, ‘1 Eylül Dünya Barış Günü’ nedeniyle etkinlik düzenledi. Kültürpark’ta ‘savaşa hayır’ yürüyüşü gerçekleştirildi. Aralarında çocukların da olduğu yüzlerce  kişi katıldı. Lozan Kapısı’ndan Dokuz Eylül Kapısı’na kadar gidildi, sloganlar atıldı, ellerde yazılar taşındı.
Komisyon Aktivisti Gülizar Molla, savaşların hala devam ettiğini, insanların acı çektiğini belirtti. Molla, şunları söyledi:
“Barış düş olmasın...”
“Birinci ve İkinci Dünya savaşlarından yeterince ders almadığımız görülüyor. Başta nükleer silahlar olmak üzere silahlanma yarışı tırmanıyor. Savaş ve işgaller sürüyor. Her gün yüzlerce insan çatışmalarda ölüyor. Dünyada, bölgemizde ve ülkemizde, barış arzusu artık daha kuvvetli bir şekilde hissediliyor. Bizler barışı düş olmaktan çıkarıp, gerçek olması için mücadele ediyoruz.”