Ege ‘İzmirlinin tercihi bellidir’

‘İzmirlinin tercihi bellidir’

17.01.2018 - 00:20 | Son Güncellenme:

Örgütten aldığı cesaretle aday olduğunu belirten CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel “AK Parti ve MHP birlikte hareket etse de, İzmirlinin tercihi bellidir” diye konuştu

‘İzmirlinin tercihi bellidir’

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kongre süreci, adaylık kararı ve AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın, ‘CHP artık İzmir’i çantada keklik göremeyecek’ sözleriyle ilgili olarak ilginç açıklamalarda bulundu. Bir televizyon kanalındaki programda soruları yanıtlayan Yücel, aday olma noktasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tavrının kendisini cesaretlendirdiğini vurguladı. Diğer aday Utku Gümrükçü’nün de çok iyi dostu olduğunu Yücel, “Genel Başkanımızın ve Genel Merkez’in bir gençleşme çatısı altında partinin kadrolarında yeni yüzlere görev verilmesi konusunda bir niyeti olduğunu biliyordum. Bu doğrultuda benim genel merkezle görüş alışverişinde olmam söz konusu değildi. Ben sadece İzmir’de partimizin ileri gelenleriyle, örgütlerimizle bir istişare yaptım. Ama genel merkezin bu tasarrufu beni cesaretlendirdi. Ben bugüne kadar herhangi bir konuda hizipleşme kutuplaşmada parti içi konuda taraf olmadım. Mesleğimin verdiği güvenle haklının yanında oldum. Göreve geldiğimizde böyle bir yönetim sergileyeceğimi ilettim” dedi.

Haberin Devamı

‘Ortak akıl yaratılacak’

41 yaşında olduğunu belirten Deniz Yücel, “Yaş değil, yaşanmışlık ve yaşananlardan edinilen deneyimlerdir önemli olan. Babam, SHP’de ilçe başkanlığı yaptı. Çocukluk hatıralarımda seçim konvoyları, mitingler, paneller vardır. Böyle bir aileden geliyorum. Biz her şeyin en iyisini yaparız iddiasında değiliz. Herkesten bildiklerini yansıtma adına destek alacağız. Ortak akıl yaratacağız” diye konuştu.

‘Önceliğimiz kurultay’

Önceliklerinin kurultay olduğunu belirten Yücel, “İlk şunu değiştirmek istiyorum. Parti içi çekişmelerin çok dışarıya yansıdığını görüyorum. Vatandaş diyor ki, ‘Siz kendi içinizde uzlaşamamışsınız, nasıl iktidar olmaya niyetleniyorsunuz?’ Parti içi kavga böyle algılar yaratıyor. Bu konuda kararlıyım. Parti içi konuların konuşulacağı yerler bellidir. Kongrelerimiz, danışma kurullarımız, kurultaylar var. Basında, kamuoyunda, sosyal medyada mahremimiz denilecek şeylerin konuşulmasını doğru bulmuyorum. Kurultayda 2019’da yön verecek olan kadroları belirlenecek. Önceliğimiz bu” dedi.

Haberin Devamı

‘Yatırım yapılması şart’

Hoşgörü kenti olan İzmir’in kafa karışıklığı yaşamadığını kaydeden CHP İl Başkanı, “Yerel yönetimlerin en iyi şekilde hizmet verdiğini düşünüyorum. İktidar partisinin, İzmir’i alırsak uçururuz gibi söylemleri var. Ben bu söylemleri samimi bulmuyorum. Bütünşehir Yasası yürürlüğe girdikten sonra İl Özel İdareleri kapatıldı. Malların paylaşımı sürecinde İzmir ve CHP’li belediyelere nasıl haksızlık yapıldığını tüm Türkiye gördü. İZBAN’la ilgili sefer sıklıklarıyla ilgili bir takım sıkıntılar var. Bunun aşılması için de sinyalizasyon sisteminde yatırım yapılması gerekiyor. Her nedense yapılamıyor” diye konuştu.

‘Önseçim yapılmalı’

Yücel, parti içinde tartışılan konuların başında gelen ‘önseçim’ hakkında önemli açıklamalarda bulundu, “Önseçim yapılması kanaatindeyim. Bu, parti içi dinamiklerin yenilenmesi açısından çok çok önemli. Ama önseçim yapıldığı takdirde seçimlere kısa süreler kala yapılmaması gerekiyor. Önseçim, bir yerde parti örgütünün enerjisini alıyor. 4-5 ay kala olabilir. Takvimin çok iyi ayarlanması gerekiyor. Önseçimin yapılmasının gerekli olduğunu düşünüyorum” dedi. Yücel, MHP-AK Parti ittifakı hakkında, “Ben İzmir’de partimizin oylarını olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum. AK Parti ve MHP birlikte de hareket etse de, İzmirlinin tercihi bellidir. Bunun değişeceğini ben düşünmüyorum” dedi.