Ege Jet gürültüsünde sınav sıkıntısı

Jet gürültüsünde sınav sıkıntısı

29.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Hava Gösterisi 2011 ile SBS’nin aynı güne denk gelmesi sıkıntı yarattı. Çiğli ve çevresinde sınava girecek öğrencilerin velileri, jetlerin gürültüsünden endişeli

Jet gürültüsünde sınav sıkıntısı

Türk Hava Kuvvetleri’nin 100’üncü Kuruluş Yıldönümü için 4-5 Haziran’da Çiğli’de düzenlenecek “Türkiye Hava Gösterisi 2011”in SBS sınavı ile aynı tarihe denk gelmesi sıkıntıya neden oldu.
Çocukları Çiğli ve çevresindeki okullarda sınava girecek veliler, bu durumun haksızlık olacağını dile getirdi. Organizasyonun aylar öncesinden bilindiğini belirterek, yetkilileri önlem almamakla suçlayan veliler, “Hava gösterileri nedeniyle piste onlarca jet inip kalkacak. Çocuklarımızı gürültünün daha az hissedileceği okullara verilmesini istedik, olmadı” diye dert yandı.

Cumhurbaşkanı geliyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra 57 ülkenin hava kuvvetleri komutanlarının da izleyeceği belirtilen gösteriyle ilgili Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bilgi verildiğini belirten bir yetkili, “Öğrencilerin yakın çevredeki okullara verilmemesi konusunda uyarı yapmıştık” dedi.

Çocukların coşkusu duvarlara yansıdı

TÜRK Alman Kültür ve Eğitim Vakfı (TAKEV) ve Bizim Ev ile Çocuk, Gençlik Destek Merkezi işbirliğinde düzenlenen etkinlikte Fransız Kültür Merkezi’nin duvarları rengarenk boyandı. PÈbÈo sanatsal boyalarının sponsorluğu ve Konak Belediyesi’nin desteği ile gerçekleşen etkinlikte çocuklar, Fransız Kültür Merkezi’nin bahçe duvarlarını içlerinden geldiği gibi bir birinden güzel resimlerle süslediler.


Eğitimle iş sahibi oldular

Bornova Oto Tamircileri ve Sanatkarları Odası ile İşkur İzmir İl Müdürlüğü’nün işbirliği ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin katkılarıyla düzenlenen ‘oto mekatroniği ve otolarda likid gaz cihazları montajı’ kurslarını bitiren öğrencilere sertifikaları verildi. Kursa katılanlardan 20’si işe yerleştirildi. Sertifikaları veren İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, gençlerin kurslarda edindikleri bilgileri iş yaşamında kullanarak girişimcilik ruhu ile ekonomiye katkı veren yeni işletmeler oluşturmalarını istedi.


Liseliler dansta yarıştı

Karşıyaka Anadolu Lisesi’nin belediyenin desteğile düzenlediği Liseler Arası Dans Yarışması yapıldı. Yarışmada Özel Amerikan Lisesi, Avni Akyol Lisesi, Atakent Anadolu Lisesi, Cihat Kora Anadolu Lisesi ve Karşıyaka Anadolu Lisesi’nin dans grupları hünerlerini sergiledi. Yarışmada Avni Akyol birinci, Karşıyaka Anadolu ikinci, Amerikan Kız Lisesi üçüncü oldu.