Ege Kabak’ın hatası, büyük konuşması

Kabak’ın hatası, büyük konuşması

19.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Milliyet EGE Sokak Timi, İzmirlilere, eski Ak Parti İl Başkanı Ömür Kabak’ın istifasını sordu. Genel görüş şu: CHP’nin güçlü olduğu İzmir’de böyle konuşması hata. Tek artısı, sözünü tutması

Kabak’ın hatası, büyük konuşması

Ak Parti’nin, istifa eden eski İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, Anayasa değişikliği öngören 12 Eylül Referandumu öncesi, “İzmir’de ‘Hayır’ oyları ‘Evet’leri geçerse istifa ederim” demişti. Ülke genelinde ‘Evet’ oyları fazla çıkmasına rağmen, İzmir’de bu oran yüzde 36’da kalmıştı. Sonuçların açıklandığı gece, Genel Merkez’e sözlü olarak istifasını sunan, ancak, “Bekle” cevabı alan Kabak’a, üç ay sonra, “İstifan kabul edildi, yazılı olarak ver” talimatı geldi.
Teşkilatın motivasyonunu artırmak amacıyla böyle bir açıklama yaptığını, ‘istifa sözünü tutamamanın ağırlığını’ yaşadığını ifade eden Kabak, gecikmeli de olsa istifa ettiği için mumnun olduğunu kaydetmişti. Ak Parti Genel Merkezi ve İzmir milletvekilleri, yeni il başkanı belirleme sürecinde...
Milliyet EGE Sokak Timi, İzmirlilere, Ak Parti İl Başkanlığı’nda yaşananlar ışığında, Ömür Kabak’ın üç ay gecikmeli istifasını sordu. İşte, vatandaşların görüşleri...

Haberin Devamı

İzmirliyi karşısına aldı
İdil Tarkan- Reklamcı (23): Politikacıların böyle keskin söylemlerde bulunması yanlış. Ak Parti’nin üç seçimdir kaybettiği bir şehirde bunu söylemesi ters tepti. Hem İzmir’deki vatandaşları hem de kendi partisinden bazı kesimleri karşısına aldı. Her şeye rağmen sözünü tutması ve istifa etmesi iyi.

En baştan hata yaptı
Nurşah Atar- Satış Elemanı (20): Kendisinin ve partisinin İzmir için birşey yaptığını düşünmüyorum, bu istifa da İzmirliler için önemli bir kayıp değil. Hatta, Ak Parti İzmir İl Başkanı olarak, İzmir gibi CHP’nin güçlü olduğu bir kentte böyle iddialı bir şey söylemek en başından hata. Sözünü yerine getirmesi doğru.

Sonuç belliyken bu iddia neden?
Murat Güneş-Matematikçi (34):
İzmir’de ‘hayır’ oylarının ‘evet’lerden yüksek olacağı zaten belliydi. Bu konuda neden böyle iddialı konuştu anlamak mümkün değil. Yine de sözünü tutması güzel. Her şeye rağmen bu istifa benim vereceğim oyu etkilemez. Ancak gördüğüm o ki, Ak Parti, İzmir’deki en istekli, en verimli çalışan parti.

Haberin Devamı

Yarın ne olacağını kimse bilemez
Ahmet Aydın-Emekli (50): Politik olarak Ak Parti’ye bir sempati duymuyorum. Ancak İl Başkanı Ömür Kabak, en iyisini yaptı ve sözünü tuttu. Teşkilatının motivasyonunu artırmak için böyle bir çıkış yaptı ama yarının ne getireceğini kimse bilemez. O yüzden siyasette bu denli büyük konuşmamak lazım.

Bize yardım etti oyum Ak Parti’nin
Mu­rat Bas­kın- Fay­ton­cu (30): Baş­kan’ın İz­mir’de­ki ça­lış­ma­la­rı­nı be­ğe­ni­yor­dum. Be­nim gi­bi fay­ton­cu­luk ya­pan ar­ka­daş­la­rı­ma yar­dım­la­rı ol­du. CHP’nin bi­ze hiç­bir yar­dı­mı, des­te­ği yok. Bu­gün se­çim ol­sa yi­ne Ak Par­ti’ye oy ve­re­ce­ğim, is­ti­fa et­me­si be­ni et­ki­le­mez.

Böyle büyük konuşmamalıydı
Sait Şanal-Emekli (64): Siyasette büyük konuşmamak lazım, yanlış yaptı. Bir dönem, Nevşehir’de belediye başkanlığına adaylığımı koydum. Bu yüzden siyasette neler yapılıp neler yapılmaması gerektiğini iyi biliyorum. Çok çalışmak, İzmir için birşeyler yapmak zaten yeterli olurdu.

Haberin Devamı

İstifa etmek için çok bile bekledi
Ahmet Apalı-Öğrenci (20): Anayasa Referandumu öncesindeki gündeme göre hareket edip fevri konuşmak, bir siyasetçi için yanlış. İzmir gibi, CHP’nin güçlü olduğu bir kentte bunu söylemek daha büyük yanlış. Böyle bir söylemin ardından da üç ay sonra değil, iki gün sonra istifa etmeliydi.

Siyasetçi dediğin iddialı olmalı
İkbal Öztürk- Kimyager (37): İddialı olması güzel; politikacı iddialı olmalı ki kitleleri peşinden sürükleyebilsin. Sözünü geç de olsa tutması, kendisi için bir artıdır. İstifa etmesi, partinin İzmir’deki oy oranını etkiler. Ak Parti’nin düşüncelerini çok tasvip etmesem de çok çalıştıklarını görüyorum.

Bence, bu sözü hiç vermemeliydi
Suat Gençer-Öğrenci (22): Hem kendi siyasetçi kimliği adına hem de partisi adına böyle birşey söylememeliydi. İzmir, “CHP’nin kalesi” olarak adlandırılan bir şehir. Böyle fütursuzca hareket etmesi doğru değil. Ben Siyaset Bilimi okuyorum, siyasetle ilgiliyim. Bazı kesimleri karşına alacak söylemlere siyasette yer yok.