Ege Kâbus gecesi

Kâbus gecesi

20.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ege, önceki gece kâbusu yaşadı. Şiddetli fırtına ve kar yağışıyla boğuşan bölge, Kınık’tan gelen maden kazası haberiyle sarsıldı

Kâbus gecesi

İzmir Kınık’ta cumartesi akşamı maden kazası meydana geldi. Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait kömür ocağındaki olay, ‘paşa vardiyası’ olarak bilinen 16.00-00.00 saatleri arasında, çok sayıda işçinin çalıştığı sırada yaşandı. 45 işçinin yaralı olarak kurtarıldığını açılayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18 kişinin Kınık, 21 kişinin Soma, 6 kişinin de Bergama Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındığını belirtti. İki kişinin ise yanık izi tedavileri için İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledildiği öğrenildi. Daha sonradan ayakta tedavi için kendisi hastaneye gelenlerle birlikte toplamda 56 kişinin olaydan etkilendiği ifade edildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de, en ağır yaralının kolunun kırıldığını belirtti. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün teknik ekiplerinin olayın nedeni ile ilgili denetimlerinin başladığını duyurdu.
Yaralıların 43’ünün taburcu olduğunu belirten İzmir Valisi Yavuz Selim Köşer, göçükteki çalışmaların sona erdiğini ve olayla ilgili incelemenin başlatıldığını ifade etti. Firma ise patlamayla ilgili, “Ayak arkasındaki boşluğun ani oturması ile meydana gelen basıncın etkisiyle oluşan güçlü hava ve toz akımı neticesinde yaşandı. Meydana gelen olayın herhangi bir patlama veya göçükle ilgisi bulunmamaktadır” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Can kaybı yok

Yaralıları ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, “Çok şükür ağır yanığı bulunan ya da ağır yaralı olan herhangi bir vatandaşımız yok. Olayı yaşayan kardeşlerimizle de görüştük. İlgili adli makamlarla da çalışma yürütülüyor” dedi. Hemşehrilerini yalnız bırakmayan Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer de, “Olayda can kaybı yaşanmamasının sevindirici oldu” dedi.

‘Ne olduk anlamadık’

İşçilerden Müfit Yıldırım, “Her şey o kadar ani oldu ki kimse hiçbir şey anlayamadı. ‘Puf’ sesini duyduk, ayağımın yerden kesildiğini hissettim. Yüksek basınçlı bir hava oluştu ve herkesi 3 metre fırlattı” diye konuştu. Engin Kılıç, “Saniyelik bir olaydı. Yaralı olduğumu fark etmedim, arkadaşlarıma yardıma koştum” dedi. Deni Yıldız, “Bir anda pat diye geldi. Neye uğradığımızı şaşırdık” sözleriyle olay anını anlattı.

Haberin Devamı

CHP heyetinden ‘geçmiş olsun’

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç ile CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Kınık’taki maden göçüğünde yaralanan işçileri ziyaret etti. “Soma’da 301 madencimizi kaybettiğimiz kazanın acısını halen yüreğimizde yaşıyoruz” diyen Kılıç, “Süreci yakından takip ediyoruz. Yaralılarımızı gece boyunca hastanelerde ziyaret ettik, işçilerimizin aileleriyle görüştük, yetkililerden bilgiler aldık. Umarım bir daha böyle kötü bir gün yaşamayız” dedi.