Ege Kaçak dükkânlara göz açtırmıyorlar!

Kaçak dükkânlara göz açtırmıyorlar!

14.08.2018 - 04:59 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi, dört yıl boyunca yasal hükümlülüklerini yerine getirmeyen, kaçak ve ruhsatsız işletmeleri mühürlemeye devam ediyor.  Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Kaçak faaliyetlere izin vermeyeceğiz” dedi

Kaçak dükkânlara göz açtırmıyorlar

Kaçak ve ruhsatsız işletmelere yönelik denetimlerini aralıksız sürdüren Karşıyaka Belediyesi, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahiplerine göz açtırmadı. Bu süreçte kaçak olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen 4 bin 150 işletmeden 1700’ü mühürlendi, 585 tanesi de tahliye edildi.

Haberin Devamı

İşletme sahiplerini ikna etme yöntemini de uygulayan ekipler, 1865 dükkanın da ruhsatlandırılmasını sağladı.

Önce ikna ediliyor

Zabıta ve Ruhsat- Denetim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekiplerin yasal işlem uygulamak yerine ikna etme çabalarının da devam edeceği belirtildi. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyakamızda 25 bine yakın işyeri var. Bu işletmelerin önemli bir kısmı ruhsatlı olsa da bizim hedefimiz, ruhsatsız ve kaçak tek bir işletme bırakmamak. Bu hedefe, ceza aşamasına gelmeden ve kimsenin kapısına kilit vurmadan ilerlemeye çalışıyoruz. Bilgilendirmeyle, yol göstererek, kolaylık sağlayarak bu konuda esnafımızın yanında olurken; onlardan da işbirliği yapmalarını, yasalara ve kurallara uygun şekilde çalışmalarını istiyoruz. Kurallara uyanları, örnek işletme plaketleri asarak ödüllendiriyoruz. Hem esnafımızın hem de halkımızın huzuru için kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.