Ege Kadın dostu kent

Kadın dostu kent

08.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kuşadası Belediyesi, kadına yönelik şiddete ilişkin toplumsal farkındalığı artırmak ve kadınlara destek olmak amacıyla Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’yla işbirliği protokolü imzaladı

Kadın dostu kent

Kadına yönelik şiddetin önüne geçmeyi hedefleyen Kuşadası Belediyesi, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’yla (TKDF) ‘Acil Yardım Hattı’ işbirliği protokolü imzaladı. Protokolle, şiddet veya istismara maruz kalan Kuşadalı kadınlar, hukuki ve psikolojik destek almak ve danışmanlık gereksinimini karşılamak için federasyonun acil yardım hattını arayabilecek. TKDF, 3’er aylık periyotlarda düzenleyeceği bilgilendirme raporlarıyla, Aydın Büyükşehir veya Kuşadası Belediyesi ilçe sınırlarındaki hangi bölgelerde ve ne oranda vaka yaşandığıyla ilgili istatistikleri de ilgili birimlerle paylaşacak.

Haberin Devamı

‘Örnek belediye’

TKDF Başkanı Canan Güllü, Kuşadası Belediyesi’nin kadın dostu politikalarıyla tüm Türkiye’ye örnek olduğunu belirtti, “Federasyon olarak, bu yıl Ege kıyılarındaki ilçe belediyeleri ile protokol imzalayıp ağımızı genişletiyoruz. Kuşadası Belediyesi de hiç düşünmeden bizimle ortaklık kurdu. Bu nedenle Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günel’e çok teşekkür ediyorum. İşbirliğimiz aynı zamanda ‘Kuşadası’ndan hattımıza ne kadar şikâyet geldi, şikâyet hangi mahalleden geldi ve şikâyeti yapan kişinin sorunu nasıl çözüldü?’ gibi başlıkları da kapsadığı için, kadına yönelik şiddet kapsamında bir veri bankası çalışması da olacak” dedi.

‘Yanınızdayız’

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de şu vurguları yaptı: “Kentimizde yaşayan kadınların yönetime katılmaları, sosyal ve ekonomik hayatta aktif bir şekilde yer alabilmeleri ve tüm hizmetlere kolayca ulaşabilmeleri adına elimizden geleni yapıyoruz. İlerleyen günlerde modern ve ferah bir Kadın Danışma Merkezimiz hizmete girecek. Alt katı kreş, üst katı danışma merkezi olacak. Yine başka bir mahallemizde de anne-bebek merkezi yapıyoruz. Kuşadası Belediyesi olarak kadınların her zaman yanındayız.”

Haberin Devamı

‘KOMER için gerekeni yapmaya hazırız’

Kuşadası’nda, Efes Kongre Merkezi’nin (KOMER) 18 Ekim’de yapılacak olan genel kurulu öncesi KOMER hissedarlarının temsilcilerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “KOMER’in yeniden işler hale getirilmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ancak, bu konuyla ilgili Kuşadası’ndaki tüm paydaşlar taşın altına ellerini koymalı” dedi.
Günel, KOMER’in en kısa sürede yeniden faaliyete geçmesi için çaba sarf ettiklerini kaydetti, şu noktaların altını çizdi: “Daha önce hazırlattığımız bir projeyi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, eski Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’yla paylaşmıştık. KOMER’in yeniden faaliyete geçmesi için 18 Ekim’de yapılacak genel kurul öncesi, tüm paydaşların yer aldığı bir işletme şirketi kurmamız gerekiyor.”