Ege Kadın istihdamına AB’den 1.3 milyon

Kadın istihdamına AB’den 1.3 milyon

31.08.2021 - 00:20 | Son Güncellenme:

İzmir Valiliği’nin koordinatörlüğünde yürütülen, kadın istihdamına katkı sağlayan projeye Avrupa Birliği tarafından bütçe desteği geldi

Kadın istihdamına AB’den 1.3 milyon

İZMİR DHA - İzmir’de dezavantajlı kadınların istihdamına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen ‘MIRA-İşgücü Piyasasında Yaratıcı Kadınlar’ adlı proje, Avrupa Birliği tarafından 136 bin euro (1.3 milyon lira) bütçe almaya hak kazandı. İzmir Valiliği’nin koordinatörlüğünde, Türkiye, İngiltere, Portekiz ve Romanya’dan 6 farklı kurum ortaklığında yürütülen projeyle kadınların girişimci yönlerini artırılması, dijital alandaki yetkinliklerinin geliştirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Haberin Devamı

e-öğrenme platformu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve Ege İş Kadınları Derneği’nin (EGİKAD) de ortağı olduğu projeyle, dezavantajlı gruplardaki kadınların işgücü piyasalarına girmesi için neler yapılması gerektiğiyle ilgili yol haritası belirleneceği ifade edildi. Projenin tanıtım toplantısı İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Kadın istihdamını artırmak amacıyla iki yıl içinde e-öğrenme platformu, yaratıcı kadınlar için eğitim kursu ve eğitmenler için de yaratıcılık eğitim kiti olmak üzere 3 farklı inovatif ürün geliştirileceği dile getirildi.

6 temel başlık

Projenin tüm yenilikçi ürünleri ve eğitim modülleri; yaratıcılık için beceri ve yetkinlikler, sanat ve tasarım, teknoloji, inovasyon ve dijitalleşme, medya ve pazarlama, girişimcilik ve uluslararasılaşmadan oluşan 6 temel başlıkla şekillendi. Toplantıda konuşan Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi, Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, projenin toplumsal bir konuya parmak bastığını vurguladı, “Türkiye, yılda 12 bin başvuruyla, ‘Erasmus+’ programından faydalanan 34 ülke arasında birinci sırada. Ayrıca, son 17 yılda Türkiye Ulusal Ajansı’na başvurusu yapılan 36 bin projeye, toplamda 1.4 milyar euro hibe tahsis edildi” dedi.

Haberin Devamı

Yeni projeler yolda

İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan da “Kadınlarımıza verilen her destek, toplumumuzun sadece sosyal ve ekonomik alanda değil, her açıdan gelişmesi için de olmazsa olmaz” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Murat Aşkar da, “Projede yer alan İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümümüz; içeriklerin belirlenerek kadınlara yönelik eğitimlerin tasarlanması ve bunların sistemli bir şekilde sürdürülmesi noktasında etkin görev alacak” ifadesini kullandı. EGİKAD Başkanı Emre Pınar Kılıç ise, “İş dünyasındaki kadınlarımız ile proje kapsamında desteklenecek olanların bir araya gelmesini sağlayacağız. Bir anlamda, projede yer alacak değerli kadınlarımıza rehberlik yapacağız. Bu projenin yanı sıra kırsal alandaki kadınların işgücüne katılması için de üzerinde çalıştığımız projelerimiz var” dedi.