Ege Kaf Kaf’a Yaşar Holding’den can suyu

Kaf Kaf’a Yaşar Holding’den can suyu

31.05.2017 - 02:20 | Son Güncellenme:

Ekonomik açıdan zor günler geçiren ve futbolcu kadrosunu kaybetme tehlikesi yaşayan Karşıyaka’da yönetime Yaşar Holding’den dev destek geldi.

Kaf Kaf’a Yaşar Holding’den can suyu

Yıllardır basketbol takımının isim sponsoru ve yeşil kırmızılı kulübün en büyük mali destekçisi olan holding, kongre öncesi futbol takımı için verilen sözü de tutarak kadronun dağılmasını engelleyecek. Başkan Mutlu Altuğ ve ekibi, olağanüstü kongre sonrası ilk kez holding yönetimiyle bir araya geldi. Görüşmeye Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Feyhan Yaşar ve İdil Yiğitbaşı ile İcra Kurulu Başkanı Mehmet Aktaş katıldı.
Ödemeler yapılacak
Basketbola sağlanan sponsorluk desteğininin süreceğini belirten holding yönetimi, futbol takımının geçen sezondan sarkan 2.4 milyon TL borcunun büyük kısmını ve yeni sezon peşinatlarını da karşılama sözü verdi. İlk ödemeyi cuma günü Mustafa Aşan’a yapıp serbest kalmasının önüne geçen Yaşar Holding, alacakları için Futbol Federasyonu kanalıyla kulübe ihtarname gönderen ve 1 aylık yasal bekleme süreleri dolmak üzere olan isimlerin paralarını da kulübe aktaracak.
Sistem değişiyor
Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ, futbolda total olarak yapılanmaya gideceklerini söyledi. Futbol takımının mevcut kadrosunu koruduktan sonra altyapıdan en üst kademeye kadar bütün sistemi değiştireceklerini belirten Başkan Altuğ, bu konuda şunları söyledi: “3 senelik planlamayla, Süper Lig’e çıkacak takımın altyapısını oluşturacağız. Tesisleri revizyona sokacağız. Kısa süre içinde kurumsal bir yapıya bürüneceğiz. Düşüncelerimizi Yaşar Holding’le de paylaştık’ dedi.