Ege Kaliteli eğitimin ilk şartı müfredat

Kaliteli eğitimin ilk şartı müfredat

18.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Türkiye Kalite Derneği (KALDER) İzmir Şubesi’nin gerçekleştirdiği webinar etkinliği serisine katıldı.

Kaliteli eğitimin ilk şartı müfredat

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Türkiye Kalite Derneği (KALDER) İzmir Şubesi’nin gerçekleştirdiği webinar etkinliği serisine katıldı. ‘Odağımız Sürdürülebilirlik’ adlı etkinlikte Prof. Dr. Dinçer, Sunucu ve İletişim Koçu Defne Sarısoy’un nitelikli eğitim konusundaki sorularını yanıtladı. Kaliteli eğitimin gerekliliklerini anlatan Dinçer, “Kaliteli eğitimin olmazsa olmazı, konuyla ilgili bir müfredatın olması. Bu müfredatın da evrensel ölçüde kendini kanıtlamış öğeleri olması gerekiyor. Fakat, müfredat tek başına yeterli değildir. Müfredatı yürütecek eğitimcilerin bilgi, beceri ve donanıma sahip olması gerekiyor” dedi.
Yaşar Üniversitesi’nde yeni eğitim öğretim döneminde öğrenci alacak yeni bölümlerden bahseden Prof. Dr. Dinçer, “Yeni dönemde Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültemize ilk öğrencilerimizi alacağız. Öğrencilerin uygulama alanı sektörün içinde olacak. Tamamı yüzde 100 burslu öğrenciler alacağız. Çizgi Film ve Animasyon Bölümümüz var. İki yıllık programlarımız içinde Dijital Animasyon Bölümü, Mühendislik Fakültemiz yüksek lisans programı olarak Akıllı Sistemler konusunda eğitim vermeye başlıyor. Veri Mühendisliği de lisansüstü programından başlayacak” diye konuştu.