Ege Karşıyaka organ bağışında lider

Karşıyaka organ bağışında lider

20.11.2017 - 03:20 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, Karşıyaka 2 bin 358 organ bağışıyla ilk sırada yer aldı. Kaymakam Yücel, “Sene sonuna kadar 2 bin 700’ü aşmayı bekliyoruz” dedi

Karşıyaka organ bağışında lider

Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2017 yılının ilk 10 ayında iki bin 358 kısının organ bağışında bulunduğü Karşıyaka hem İzmir’in hem de Türkiye’nin rekortmen ilçesi oldu. Medicalpark Hastanesi’nin ev sahipliğinde yapılan Kasım toplantısına, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ve Hastanenin Genel Müdürü Veysi Kubba da katıldı.

Haberin Devamı

Sosyal projeler

Herkesi organ bağışı yapmaya davet eden Karşıyaka Kaymakamı Yücel, “Organ bağışı haftası nedeniyle Karşıyaka’mızda birçok etkinlik yaptık, organ bağışının önemine dikkat çekdik. Geçen sene 2 bin 500 kişi organ bağışı yaptı. Bu yıl ilk 10 aydaki bağış sayısı 2 bin 358 oldu. Sene sonuna kadar organ bağışındaki sayı 2 bin 700’ü aşar. Hizmet verdiğimiz, hizmet aldığımız insanları organ bağışı ile ilgili bilgilendirmemiz lazım” dedi. Medicalpark Genel Müdürü Veysi Kubba da hastanenin yürüttüğü müzikle tedavi ve diğer sosyal projelerinden bahsetti. Hastane bünyesinde şifa veren çocuklar korosunu da kurduklarını sözlerine ekleyen Kubba şunları söyledi: “Bu çocuklarımızın hayatlarını değiştirebilirsek, yön verebilirsek sanata kazandırabilirsek bu da bizim için kurumsal anlamda büyük keyif verecektir. Sevgi evleri projemiz var. Karşıyaka sevgi evlerinde bulunan 42 çocuğumuz ile ilgileniyoruz. Onların sağlık ve sosyal ihtiyaçlarını üstlenmeyi bir görev saydık. Sağlık sorunlarını üstlendiğimiz gibi onlara sosyal aktivitelere, gezilere götürüyoruz. Sizlerin de manevi desteğini bekliyoruz.”