Ege ‘Katarakt ameliyatı olan uzun yaşıyor’

‘Katarakt ameliyatı olan uzun yaşıyor’

01.07.2018 - 21:50 | Son Güncellenme:

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, katarakt ameliyatlarının dünyada en çok yapılan göz operasyonu olduğunu söyledi.

‘Katarakt ameliyatı olan uzun yaşıyor’

Prof. Dr. Kaşkaloğlu, yapılan araştırmalara göre katarakt ameliyatı olan hastaların, ameliyat olmayanlara kıyasla daha uzun yaşadıklarını vurguladı. Özellikle 65 yaşından sonra görülmeye başlanan kataraktın yaşam kalitesini etkilediğini belirten Mahmut Kaşkaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

‘Yaşam kalitesi artıyor’

“Aynı yaşta, benzer sağlık durumuna sahip hastalar arasında yapılan istatistiğe göre, katarakt ameliyatı olan hastaların ölüm oranının, ameliyat olmayanlara göre yüzde 30 daha düşük olduğu görülüyor. Bunun en önemli nedeni, hastanın ameliyat sonrası görmeye başlamasıyla yaşam kalitesinin artmasıdır. Katarakt ameliyat olan kişilerde buna bağlı olarak ev kazalarının azalması, ilaçların eksiksiz ve daha doğru kullanılması, sokaktaki günlük aktivitelerin gerçekleştirilebilmesi ve sosyal ortamlara girilebilmesi gibi gelişmeler de yaşanıyor.” Katarakt operasyonunda, gelişen femto saniye lazer teknolojisiyle birlikte başarı ve memnuniyet oranının arttığına dikkat çeken Kaşkaloğlu, “Artık insanlar bu nedenle, daha rahat operasyon kararı alıyor. Yaşam kalitesi artırılıyor” dedi.