Ege Kentsel dönüşüme teşekkür!

Kentsel dönüşüme teşekkür!

08.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bornova’da Kızılay Mahallesi sakinleri, Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u ziyaret etti “Planları yıllardır bekliyorduk. Bir an önce yeni evlerimize geçmek istiyoruz” dedi

Kentsel  dönüşüme teşekkür

Kızılay Mahallesi sakinleri, Bornova Belediyesi’nin başlattığı kentsel yenileme çalışmaları için Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a teşekküre geldi.
1940 yılından kalma binaların bulunduğu Kızılay Mahallesi’ni yepyeni bir görünüme kavuşturacak olan ve oybirliği ile kabul edilen planları yıllardır beklediklerini söyleyen Kızılay Mahallesi sakinleri, bir an önce inşaatlara başlayıp yeni binalara geçmek istediklerini söyledi. Çalışmalar kapsamında 1074 binanın analizi yapılırken, 748’i planlama alanına dahil edildi. Mevcut planlardaki iki kat hakkını 6 kata çıkartan ve inşaat hakkını yüzde 12 arttıran planlar bölgede oturanların çok büyük bir çoğunluğunda memnuniyet yarattı. İki yıllık titiz bir çalışmanın sonucunda bu noktaya geldiklerini söyleyen Başkan İduğ, “Bornova’yı büyütmeye geldik. Kızılay’ın yenilenmesi, binaların daha sağlıklı ve güvenli olması, kentin güzelleşmesi bizim asli görevlerimizden. Çok çalıştık, çok özenli bir düzenleme yaptık. Kızılay çok güzel olacak” dedi.