Ege ‘Kısa sürede çözeceğiz’

‘Kısa sürede çözeceğiz’

28.06.2022 - 00:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, koku sorununa ilişkin çalışmaları İZSİAD yöneticileriyle paylaştı, “Problemin temeli, Çiğli Arıtma Tesisi’ne yağmur suları ile pis suların birlikte verilmesi. Buna kısa sürede çözüm bulacağız” dedi

‘Kısa sürede çözeceğiz’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmirli STK’larla buluşma toplantıları devam ediyor. Son olarak İZSİAD ile buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İZSİAD üyelerinin sorularını yanıtladı. Körfezde oluşan kokuyu değerlendiren Soyer, “Bu sorunu kısa sürede çözeceğiz. Problemin temeli Çiğli Arıtma Tesisi’ne yağmur suları ile pis suların birlikte verilmesi” dedi.

Haberin Devamı

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Başkan Soyer ve ekibi ile verimli bir toplantı süreci yaşadıklarını söyledi, “Soyer’in STK’lara yaklaşımı son derece olumlu ve faydalı. Bu ilişkilerin devam etmesi, kent gelişimi için son derece önemli, beraber çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İZSİAD’a İzmir’e ilişkin çalışmaları ve duyarlı yaklaşımları için teşekkür eden Başkan Tunç Soyer, “Körfez kokusu, aslında İzmir’in 2 bin yıllık problemi. Ancak, bu bir mazeret değil. İzmir’i dünya kenti yapma yolculuğunda kokunun yeri yok. Kokan bir şehri dünya kenti yapamazsınız. O sebeple bir kriz masası kurduk, hem kısa vade hem de uzun vadede bu sorunu kesin olarak gündemden çıkaracağız” dedi.

En temel sorunun Çiğli Arıtma Tesisi’ne yağmur suları ile pis suların birlikte verilmesi ve orda biriken çamur olduğunu vurgulayan Soyer, şu vurguyu yaptı: “2000’li yılların başında yapılan bu tesis sonrasında hiçbir revizyon ve bakım görmemiş. Teknolojisi de artık eskimiş durumda. Böylesi eskiyen bir tesise yağmur sularını da pis sular ile vererek kapasitesini gereksiz yere dolduruyoruz.”

Haberin Devamı

Mersin’den iki gemi

Kurdukları kriz masası ile günlük değerlendirmeler yaptıklarını vurgulayan Soyer, “Kriz masasındaki arkadaşlarımız, 5 aylık akut çözümleri önerecekleri mastır plan çalışması yapıyorlar, bir de orta uzun vadeyi kapsayacak bir plan üzerine çalışıyorlar. Revizyon ihaleleri yapıyoruz, çamur artık arıtmaya taşınmıyor, dip temizliği için de Mersin’den iki gemi geliyor, bunlar da aralıksız çalışacak” diye konuştu.

58 ekiple dağıtılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Süt Kuzusu projesini adım adım büyütüyor. Dağıtım ağı 11 ilçeden 30 ilçeye, proje kapsamında süt alınan üretici kooperatifi sayısı da 1’den 6’ya çıkarıldı. Projeden aileler de süt üreticileri de memnun. 6 üretici kooperatifinden satın alınanı süt, 58 farklı ekiple 619 mahallede kapı kapı dolaşarak dağıtılıyor. 15 Haziran’da üreticilerle yapılan alım sözleşmesinin ardından proje, 6 ilçe ile yeniden başladı. Kısa sürede 30 ilçede kaldığı yerden devam etmeyi planlayan Büyükşehir’e projeden faydalanmak için 444 40 35 numaralı hattan ulaşılabilir.

Haberin Devamı

‘Stadı biz yaparız’

Karşıyaka Stadı konusunda bakanlıktan proje ve ruhsatları istediklerini ve kendilerinin bu projeye göre stadı yapabileceklerini söylediklerini, ancak hiçbir bilgi ve belgenin kendilerine verilmediğini söyleyen Soyer, “Ortada bir proje var ki, ruhsat verilmiş ve inşaat başlamış. İBB olarak diyoruz ki bunları bize verin, biz tamamlayalım. Biz var olan bir proje alanına farklı bir proje yapamayız. Bekliyoruz, teklifimiz hâlâ geçerli” dedi.

 

 

Yazarlar