Ege Konak’ın tarihine geçmek istiyorum!

Konak’ın tarihine geçmek istiyorum!

24.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Başkan Batur, İzmir’in kalbinde planlanan kentsel dönüşüm projeleriyle görsel kirliliği ortadan kaldıracaklarını ifade etti

Konak’ın tarihine  geçmek istiyorum

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur; kentsel dönüşümden, yaptığı işlere; projelerinden adaylığa kadar birçok konuda samimi ve bir o kadar iddialı açıklamalarda bulundu. Batur, hayata geçirecekleri kentsel dönüşümle İzmir’in görsel kirliliğinin ortadan kaldırılacağını belirterek, Konak’ın tarihe geçmek istediğini belirtti. Başkan Batur, “Ben Narlıdere’de büyüdüm. ‘Rasim’in oğlan gelip bizim evleri yıkacak’ dediler. Şimdi ise dua ediyorlar. Bu kolay bir iş değil. İkna çok önemli. Kente mimar gözüyle bakıyorum. Narlıdere’de yüzde 100 uzlaşı ile yaptık. Konak’ta hemşerilerimize referans olarak Narlıdere’yi gösteriyorum. Kararlıyız. Herkesi ikna ederek bu işi çözeceğiz. Gültepe, Beştepeler planını hazırladık. Gürçeşme planları hazırlanıyor. Gültepe’de 14 mahalle var. Burada 300 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapılacak şekilde imar planı hazırladık. 1 metrekare yeşil alan varken 13 metrekareye yükselecek bir planlama. Sosyal tesis alanı 90 hektara çıktı. Kat yüksekliği en fazla 10 kat. Büyükşehir’den geçti. Parselasyon planı yapıyoruz. İmar haklarının tespit edilmesi için çalışma yapıyoruz. Ekim’e kadar sürecek. Amacımız Konak’ta da iz bırakmak. Konak’ın tarihine geçmek istiyoruz. Onun için de kentsel dönüşümü çok önemsiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Gençleştim’

Başkan Batur, Konak’ın kendisine büyük bir enerji kattığını vurguladı, “Seçim beyanımız var. Yüzde 65’ini pandemiye rağmen sözlerimizi gerçekleştirmişiz. Değişim ve dönüşüm yerine geliyor. Bir dahaki dönem ‘aday mısınız?’ sorusu var. Değerlendirmeler zamanı gelince yapılır. Benim hemen ortaya çıkan bir yapım yok. Konak’ta belediye başkanı olduğum için çok mutluyum. Konak beni 10 yaş gençleştirdi. Hareketli. Her gün hizmetle ilgili çalışmamız var” dedi.

Konak’ın tarihine  geçmek istiyorum
‘9 açılış yapılamadı’

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, geçen süreçte çok sayıda projenin altına imza attıklarını belirterek, “Açılışını yapmadığımız 9 proje var. Kentsel dönüşüm bölgelerde sosyal yaşamı harekete geçireceğimiz mekansal çalışmalara başladık. 1. Kadriye’de sosyal tesis yapıyoruz. İçinde Pazar yeri, semt merkezi, spor tesisleri… Komplike bir tesis. Toros’taki sosyal tesisi tamamladık. Pazar yerlerini kapalı alanlara almaya çalışıyoruz. Açacağımız kreşler var. Aydın Erten Rekreasyon alanının 25 Mayıs’ta ihalesi var. Çocuklara dönük bilim merkezi yapıyoruz. Temelini attık. Roman Kültür merkezini açtık. Kemer İstasyonu’nun TCDD’den tahsisini aldık. Burada restorasyon çalışması yaptıktan sonra gençlik destek merkezi yaptık. Madde bağımlılığı ilgili sıkıntılı olan gençlerin bu işe yakalanmadan meslek sahibi olmaları için kurs yerleri açtık. Pandemiden sonra başlayacağız. Büyükşehir Belediyemiz ile kurtuluş müzesi yapıyoruz. İkiçeşmelik’te. Harika bir bina! Durmadan çalışıyoruz. Kahramanlar’a Pazar yeri yaptık. Engelsiz yaşam köyü. En fazla haz aldığım proje” dedi. Bütçe konusunda sıkıntılarının olmadığını da belirten Batur, depremde hasar gören hizmet binasının yerine yenisini yapacaklarını, bunun için de kredi kullanmak zorunda olduklarını söyledi.