Ege Kordon’a operasyon

Kordon’a operasyon

19.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kış aylarının gelmesiyle birlikte tenteleri indiren Kordon esnafına belediye ekipleri müdahale etti.

Kordon’a operasyon

Operasyon sürerken Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrasında konuyla ilgili soruları yanıtlayan Kocaoğlu, bu tür operasyonların yapılmak zorunda olduğunu vurgulayarak “Bunun mahsurlarını çok anlattık. Orada bir naylon tutuşması, bir zehirlenme, soba yanıyor kapalı yerde. Allah korusun bütün kenti ve hepimizi üzüntüye gark eder. Orda oturan vatandaşların da, işletmelerin de dahil olduğu toplum sağlığını korumak için bunu yapıyoruz” dedi.

Yazın serbest ama...
İşletmeleri defalarca uyardıklarını da dile getiren Kocaoğlu, “Geçtiğimiz yıllarda hem Bornova’da, hem Balçova’da çok üzücü olaylar yaşandı. Onun için bu operasyonlar yapılacak” dedi.

Haberin Devamı

Manisa Cumhuriyet Meydanı yenileniyor
Manisa Belediyesi’nin 2011 yılı projeleri arasında yeralan Cumhuriyet Meydanı’nın yenilenmesi çalışmalarına başlandı. Belediye Başkanı MHP’li Cengiz Ergün, iki milyon 370 bin TL’ye mal olacak çalışmayla Manisa’ya yakışır bir meydan yapılacağını söyledi. Kentlerin meydanlarıyla anıldığını vurgulayan Belediye Başkanı MHP’li Cengiz Ergün, “Yaklaşık 6 bin metrekarelik alanda düzenleme yapılacak ” dedi. Ergün, çalışmaların 180 gün içinde tamamlanacağını söyledi.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR Manisa DHA

İzmir’in simgeleri Philips’le aydınlandı
Türkiye’de şehir aydınlatma çalışmalarını yoğun olarak sürdüren Philips, İzmir’de hayata geçirdiği projelerle Saat Kulesi, Tarihi Asansör, Tarihi Havagazı Fabrikası, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi gibi birçok mekanı LED teknolojisi ile aydınlattı. Philips Anadolu Bölge Proje Tasarım Sorumlusu Nevzat Çağlar, İzmir’de insan gözünün daha az kamaştığı, daha verimli ve yüzde 40 ile yüzde 60 enerji tasarrufu sağlayan bir sistemin kullanıldığını ifade etti.

Vergi ödemeleri için ek vezneler hizmette
2011 yılının Emlak ve İşyeri, Çevre Temizlik gibi vergi ödemelerinde son günlere yaklaşırken Konak Belediyesi de vezne sayılarını artırdı. Konak Belediyesi, Basmane Meydanı’ndaki Konak Belediyesi hizmet binası ile Konak’taki eski adliyede bulunan Mali Hizmetler binasındaki veznelerine ek olarak açtığı Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi 5. katında ve Gültepe Semt Merkezi’ndeki veznelerle vatandaşa kolaylık sağlıyor. Uygulama hafta sonuna denk gelen 26-27 Kasım günlerinde de geçerli olacak.