Ege Köy Enstitüleri ruhu Selçuk’ta yaşatılıyor

Köy Enstitüleri ruhu Selçuk’ta yaşatılıyor

18.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Köy Enstitüleri’nin 81. kuruluş yıldönümü ve Uluslararası Çiftçi Mücadeleleri Günü olan 17 Nisan’da, Efes Tarlası Yaşam Köyü Manifestosu’nu paylaştı. “Köy Enstitüleri ruhuyla gıda egemenliğini savunacağız” diyen Sengel, “Efes Tarlası Yaşam Köyü, tamamen belediyemizin öz kaynakları ile hayata geçti.

Köy Enstitüleri ruhu Selçuk’ta yaşatılıyor

 İlhamımızı Cumhuriyetin köylere ulaşma hamlesi olan Köy Enstitülerinden aldık. Yaşam köyümüzde üretici ile tüketici aracısız buluşacak. Gençler istihdama kavuşacak. Kadroların çoğunda kadınlar istihdam edilecek. Turistlerin akın edeceği bir cazibe merkezi olarak ilçe ekonomisine katkı koyacak” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin tarım ve gıda alanındaki sorunlarına çözüm üretmek istediklerini berlirten Sengel, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Gıdada güven aşılayacak

“Köylerimizin boşalıyor, aile tarımı ve küçük üretici çiftçilerimiz zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Çiftçi kazanamıyor, bankalara borcunu ödeyemiyor. Gıda fiyatları enflasyonu halkımızın sofrasını giderek daha da küçültüyor. Gıda güvenliği ve gıda güvencesi uzun süredir sağlanamıyor. Amacımız, hem çiftçilerimizi güçlendirmek hem de çocuklarımızdan deneyimlilerimize kadar tüm kesimleri yeniden toprakla, doğayla, kadim tarım geleneğimizle buluşturmak”