Ege Kültürpark’ta ‘mini dünya’ yaratılacak

Kültürpark’ta ‘mini dünya’ yaratılacak

15.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziemir Uluslararası Fuar Alanı’nın devreye girmesiyle birlikte turistik ve kültürel amaçlı kullanılacak Kültürpark’ta İstanbul’daki “Miniatürk”e (Minyatür Türkiye Parkı) benzeyen “Mini İzmir ve Mini Ege”nin yapılması planlanıyor.

Kültürpark’ta ‘mini dünya’ yaratılacak



Yeni projeler var
Proje ihalesi biten, inşaat ihalesi tamamlanan Gaziemir Uluslararası Fuar Alanı’nın bitimiyle Kültürpark da ayrı bir cazibe merkezi olarak yeniden tasarlanacak. Bir yandan mevcut holler Kongre Merkezi’ne dönüştürülürken İzmir’in akciğeri olan bu yeşil alanda 7’den 70’e herkesin ilgisini çekecek ve kente gelen turistleri çekecek yeni projeler gündeme geldi. İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, İstanbul’da ilgi gören “Miniatürk” benzeri bir projenin Kültürpark’ta hayata geçirilebileceğini söyledi. “Mini İzmir”de Agora, Kadifekale, Smyrna, Asansör, Saat Kulesi, Homeros gibi pek çok değeri temsil edilecek.

Haberin Devamı

Deve tartışması bitmiyor

Tartışmalara konu olan deve güreşleri için Aydın’da 11-12 Mayıs tarihlerinde deve güreşleri semineri düzenlenecek. “Güreşler yapılmazsa develer sucuk olur, bir kültürümüz de kaybolur” görüşünü belirten, Yerli Irklar Koruma Araştırma ve Tanıtım Derneği Başkanı Doğan Kartay, seminerin akademik düzeyde yapılacağını söyledi.
MUSTAFA OĞUZ İzmir DHA