Ege ‘Kuşadası’yla gurur duyun’

‘Kuşadası’yla gurur duyun’

26.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Başkan Ömer Günel, katılımcı belediyecilik anlayışı doğrultusunda muhtarlarla görüş alışverişini sürdürüyor. Türkiye’nin en renkli turizm kentlerinden biri olmak istediklerini belirten Günel, “Kuşadası’yla gurur duyabilirsiniz” dedi

‘Kuşadası’yla gurur duyun’

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Sorunların ve çözüm yollarının ele alındığı toplantıda konuşan Günel, “Muhtarlar olarak Kuşadası ile gurur duyabilirsiniz” dedi.
Erkan Yücel Sahnesi’ndeki toplantıya, Başkan Ömer Günel’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Oğuzhan Turan, Özgür Batçıoğlu ile Remzi Çengel ve birim müdürleri katıldı. Yol yapım ve çevre düzenleme çalışmalarının ele alındığı toplantıda, muhtarlar yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini Belediye Başkanı Ömer Günel’e aktardı. Günel de turizm yatırımları ile projelerini anlattı.

Haberin Devamı

‘Paris gibi olacak’

Göreve geldikleri günden bu yana Aydın Büyükşehir Belediyesi ile uyum ve iş birliği içinde çalıştıklarını kaydeden Günel, şu vurguları yaptı: “Ben ve ekip arkadaşlarım, Kuşadası’nı güzelleştirmek için hiç durmadan mesai harcıyoruz. Büyükşehir Belediyesi de bize omuz veriyor. Kırılması zor bir rekorun altına imza atıp Kuşadası’nda 2 yılda 135 kilometre yol yaptık. Türkmen Mahallesi’ndeki alt ve üstyapıyı yenileme çalışmalarını tamamladıktan sonra, sezon başlamadan turistik çarşılarımızı da bitirdik. Şimdi, İkiçeşmelik Mahallesi’ni baştan aşağıya yenileyeceğiz. Çalışmalar bittiğinde İkiçeşmelik Paris gibi olacak. Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerimizde de Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı yatırımları sürüyor. Güçlü bir Kuşadası için 5 yılın son gününe kadar var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Hedefimiz, Kuşadası’nı Türkiye’nin en renkli turizm kentlerinden biri haline getirmek. Görev süremizin bitmesine 3 yıl kaldı. Bu süre tamamlandığında artık başka kentler kendisini bizimle kıyaslar olacak. Muhtarlar olarak Kuşadası ile gurur duyabilirsiniz.”

Haberin Devamı

Sosyal belediyecilik bayramda da sürdü

Kuşadası Belediyesi, Kurban Bayramı’nda da yüzleri güldürdü. Hayırsever vatandaşların kendilerine ulaştırdığı bayramlık kıyafetlerle kurbanlık etleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturan Belediye, bayram sevincini çoğalttı.
Salgın döneminde başlattığı gıda kolisi ve tablet bilgisayar kampanyalarıyla binlerce ailenin yüzünü güldüren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, bayramda da görev başındaydı. Hayırseverler tarafından Kuşadası Belediyesi’ne getirilen bayramlık kıyafetler, 16 ailenin 30 çocuğuna ulaştırıldı; kurbanlık etler de 114 ailenin evlerine teslim edildi. Aralarında, Güzelçamlı ve Davutlar’ın da bulunduğu tüm mahalleleri dolaşarak evleri tek tek ziyaret eden Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vatandaşların bayramını da kutladı. Bayramlık kıyafetler ile etleri teslim alan vatandaşlar, hayırsever bağışçılar ile Kuşadası Belediyesi’ne teşekkür etti.

Haberin Devamı

‘Kuşadası’yla gurur duyun’
Sevinç ikiye katlandı

Kuşadası Belediyesi’nin geçen yıl yenilediği Balıkçılar Meydanı, Kurban Bayramı’nda bir konsere ev sahipliği yaptı. Kuşadası Belediye Başkan Vekili Hayati Atlı’nın da izlediği konserde Gencer Savaş Bandosu, bayram sevincini ikiye katladı. Koronavirüs önlemleri kapsamında, sosyal mesafe kuralı dikkate alınarak yapılan konserde vatandaşlar gönüllerince eğlendi, esnaf da para kazanma olanağı buldu. Belediye Başkan Vekili İYİ Partili Hayati Atlı, gruba Belediye Başkanı Ömer Günel adına çiçek vererek teşekkür etti.
Açık hava kültür-sanat etkinliklerinin yaz boyunca devam edeceğini belirten Atlı, “Öncelikle sizlere Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günel’in selamlarını getirdim. Başkanımız tüm Kuşadalıların Kurban Bayramı’nı en içten dilekleriyle kutluyor. Salgın sürecinde birçok müzisyen konserlerine ara vermek zorunda kaldı. Millet İttifakı olarak her zaman sanatın ve sanatçılarımızın yanında olacağız. Kuşadası sanatçı dostu bir kent. Umarım, Kuşadası gecelerini bundan sonra hep böyle hareketli, neşeli ve mutlu yaşarız. Güzel kentimizde müzik sesleri hiçbir zaman susmaz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu bir ilandır.